Χείμαρρος ο Ούλι Χένες σε συνέντευξη του, με τον «ισχυρό άνδρα» της Μπάγερν Μονάχου να τοποθετείται για τον διάδοχό του Όλιβερ Καν, τις μεταγραφές που (δεν) θα γίνουν και το μέλλον εθνικής και Βαυαρών.

Συνέντευξη επί… παντός επιστητού παραχώρησε ο Ούλι Χένες στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, με τον πρόεδρο των Βαυαρών να αφήνει ανοικτό το αν θα συνεχίσει μετά το Νοέμβριο στο πόστο του, να χαρακτηρίζει τη Μπάγερν «θεματοφύλακα» της εθνικής ομάδας και να… ξεκόβει κάθε πιθανότητα μεταγραφής ύψους 100 εκατομμυρίων φέτος από πλευράς των πρωταθλητών Γερμανίας! 

Αναλυτικά όσα είπε ο Χένες στο dpa: 

Για το μέλλον του: «Μετά την σεζόν, θα καθίσω με την οικογένειά μου και θα αποφασίσω μέχρι το τέλος Ιουνίου εάν θα παίξω ξανά ή όχι. Όλοι γνωρίζουν αυτό το χρονοδιάγραμμα στο σύλλογο. Υπάρχει τόση πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Είμαι απόλυτα χαλαρός για το θέμα αυτό. Αλλά ένα πράγμα είναι επίσης σαφές: δεν πρέπει να φανταστούμε ότι κάποιος είναι αναντικατάστατος. Όλοι μπορούν να αντικατασταθούν. Ένας περισσότερο, άλλος λιγότερο». 

Για την αναταραχή στην εθνική ομάδα: «Στην Ομοσπονδία, στη Φρανκφούρτη, θα πρέπει να… ανάψουν μερικά κεριά που η Μπάγερν έχει αρκετούς παίκτες έτοιμους για νέες επιτυχίες. Η μεγάλη νίκη με 3-2 στο διεθνές παιχνίδι στην Ολλανδία είχε πέντε παίκτες της Μπάγερν ανάμεσα στους αρχικούς 11, συμπεριλαμβανομένων μόνο του έμπειρου Μάνουελ Νόιερ και τεσσάρων νεαρών: Γιόσουα Κίμιχ, Νίκλας Σίλε, Λεόν Γκορέτσκα και Σέρζε Γκνάμπρι, όλοι γεννημένοι το 1995. Καμία άλλη ομάδα δεν παρείχε περισσότερους παίκτες». 

Για το αν η Μπάγερν αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των επιτυχημένων εθνικών ομάδων
: «Η εθνική ομάδα έχει πάντα τις πιο επιτυχημένες φάσεις της, όταν η Μπάγερν προμηθεύει αρκετούς παίκτες. Σκέφτομαι τους τίτλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974 και το 2014, και ενώ το 1990 ο πυρήνας είχε μια προϊστορία μαζί μας. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ξανά». 

Για τον αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν, Κίλιαν Εμπαπέ: «Θα αγόραζα αμέσως τον Εμπαπέ. Ο παίκτης είναι υπέροχος. Αλλά μας λείπουν τα απαραίτητα χρήματα γι’ αυτό». 

Για την πιθανότητα να γίνουν μεταγραφές 100 εκατομμυρίων: «Αυτό το έτος σίγουρα όχι. Και πρέπει να ομολογήσω, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ούτε και των 80 εκατομμυρίων πριν από χρόνια». 

Για την ψυχραιμία του πριν από 40 χρόνια και σήμερα: «Τότε ήμουν πιο άγριος. Είμαι πολύ πιο ήπιος σε μια διαμάχη σήμερα». 

Για τον Όλιβερ Καν ως νέο αφεντικό της Μπάγερν: «Αυτήν τη στιγμή προγραμματίζεται να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2020. Είμαστε σε πολύ προχωρημένες συνομιλίες με τον Όλιβερ. Μου αρέσει η εξέλιξη του μετά την καριέρα του ποδοσφαιριστή. Έχει αναπτυχθεί φανταστικά ως αναλυτής στην τηλεόραση, πραγματοποίησε μαθήματα εξ αποστάσεως μάθησης στη διοίκηση επιχειρήσεων και ίδρυσε μια εταιρεία. Έχουμε κάποιον εδώ που έχει βιώσει το ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας στο υψηλότερο επίπεδο και ταυτόχρονα μπορεί να σταθεί στο οικονομικό πεδίο. Αυτό τον έκανε ελκυστικό για εμάς».