Φιλαδέλφεια Σίξερς-Μπρούκλιν Νετς 145-123

Οι Νετς έκαναν το «μπρέικ» στο Game 1 με τους Σίξερς και ως απάντηση, οι δεύτεροι «ξέσπασαν» στο δεύτερο μεταξύ τους ματς στην Φιλαδέλφεια με το επιβλητικό 145-123, αντιδρώντας δυναμικά στην αρχική ψυχρολουσία της μεταξύ τους προημιτελικής σειράς.

Oiπαίκτες του Μπρετ Μπράουν έπαιζαν… μόνοι τους στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης κι έκαναν δικό ντους τον αγώνα, με τους 51 πόντους της τρίτης περιόδου να λένε πολλά από μόνοι τους. Το αποτέλεσμα, βέβαια, σε κάθε περίπτωση είναι το 1-1 και χρειάζονται όχι μόνο να κερδίζουν τις εντυπώσεις, αλλά να έχουν και την αποτελεσματικότητα, κάνοντας «μπρέικ» πάνω στο «μπρέικ» των αντιπάλων τους, για να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Μαριάνοβιτς ήταν αυτός, που έδωσε σπουδαίες λύσεις στους γηπεδούχους στην πρώτη περίοδο και, με τους Σίμονς και Ρέντικ σε καλή κατάσταση, έφτασαν στο 34-28. Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, ο Κούρουκς κατάφερε να συμπαρασταθεί αποτελεσματικά στους ΛεΒερτ και Άλεν, με αποτέλεσμα την ισοπαλία κοντά στην ανάπαυλα, που τελείωσε με 65-64 χάρη σε 1/2 βολές του Σίμονς.

Στην τρίτη περίοδο, οι Σίξερς μάλλον… ταπείνωσαν τους αντιπάλους τους. Βρίσκοντας λύσεις με κάθε τρόπο, τα καλάθια έπεφταν με μορφή «χιονοστιβάδας» από κάθε απόσταση, με το 51-23 να δίνει σαφές προβάδισμα (116-87). Με την ψυχολογία που είχαν, οι παίκτες του Μπράουν σε υπήρχε περίπτωση να το χάσουν, σβήνοντας τις μηχανές στο φινάλε και παίρνοντας το αποτέλεσμα, με τον Τζόελ Εμπίντ στους 23 πόντους με 10 ριμπάουντ, ενώ triple double 18 πόντων, 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ σημείωσε ο Μπεν Σίμονς. Στην απέναντι πλευρά, μοναδικός διασωθείς με 19 πόντους ήταν ο Σπένσερ Ντιουίντι.