Με γκολ των Κόστιτς και Ρόντε η Άιντραχτ επιβλήθηκε με 2-0 της Μπενφίκα και πήρε την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά της Διοργάνωσης όπου θα βρει απέναντι της την Τσέλσι.

Η Άιντραχτ ήξερε ότι έπρεπε να πετύχει δύο γκολ για να πάρει αυτή την πρόκριση, ήταν κάτι που φέτος το είχε κάνει πολλές φορές αναφορικά με το σκοράρισμα. Έτσι, με αυτό το σκεπτικό οι παίκτες του Άντι Χίτερ μπήκαν “φουριόζοι” θέλοντας από νωρίς να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης και πράγματι έτσι έγινε, καθώς, ήταν συνεχώς στην επίθεση όμως η Μπενφίκα δεν είχε ελεύθερους διαδρόμους και οι Γερμανοί τα έβρισκαν “σκούρα”.
Όλα αυτά βέβαια μέχρι το περιβόητο γκολ του Κόστιτς στο 37ο λεπτό ο οποίος μετά από σουτ του Γκατσίνοβιτς στο δοκάρι πήρε το “ριμπάουντ” και από προφανή θέση οφσάιντ έκανε το 1-0 σε μία φάση που αποβλήθηκε και ο προπονητής των “Αετών της Λισσαβόνας” , Μπρούνο Λάζε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπενφίκα μπήκε δυνατά, έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως, στη συνέχεια η Άιντραχτ “ξύπνησε” και ανέλαβε ξανά τα ηνία της αναμέτρησης και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα των Πορτογάλων και με γκολ του Ρόντε διαμόρφωσε το 2-0 στέλνοντας τους “αετούς” της Φρανκφούρτης στα ουράνια.
Η Μπενφίκα στη συνέχεια πίεσε πάρα πολύ, έκλεισε την Άιντραχτ όμως η ομάδα του Χίτερ κράτησε το αποτέλεσμα και πανηγύρισε την πρόκριση της στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι.