Στην χώρα της υπερβολής ο Νικ Καλάθης από ηγέτης και υποψήφιος MVP της Euroleague, μέσα σε τρεις μέρες, έγινε μυρωδιάς, άμπαλος και φυσικά, φταίει και για τις δύο ήττες του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη.

Για να ξεκαθαρίσουμε όλα και να μην λέμε υπερβολές. Ναι ο 30χρονος γκαρντ διαβάστηκε άριστα από τον Πάμπλο Λάσο, ο οποίος του έδωσε επιδεικτικά το σουτ, δεν τον άφησε να δημιουργήσει ευνοϊκές καταστάσεις για την ομάδα του κι έπαιξε με το μυαλό του. Ο Νικ δυστυχώς πρώτα κοίταζε πως θα σκοράρει και μετά πως θα πασάρει κι αυτό είναι πάντοτε ότι καλύτερο για τους Μαδριλένους, αλλά και για οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός πάντως για τα λέμε όλα, δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο, όταν ο ηγέτης του δεν είναι καλά. Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού δεν έγινε με γνώμονα την ξεκούραση του Νικ, ο οποίος κυριολεκτικά δεν έχει “δικαίωμα” να είναι κακώς ή έστω μέτριος σε μερικά παιχνίδια.

Με συγχωρείτε αλλά εγώ διαφωνώ κάθετα με το κράξιμο που έχει πέσει στον συγκεκριμένο παίκτη. Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να ζήσει ή να πεθάνει με τον Καλάθη. Γνωρίζετε εσείς κάποια άλλη ομάδα, που να εξαρτάται τόσο πολύ από έναν και μόνο παίκτη. Να σας θυμίσω πως ο Σλούκας, που ήταν καταπληκτικός στο Game 2 της Φενέρ (ηττήθηκε από την Ζάλγκιρις με 80-82), ήταν ωσεί παρόν στο πρώτο ματς της σειράς, σημειώνοντας μόλις δύο πόντους. Ο Γιουλ βλέπετε ποιον έχει αντικαταστάτη, όταν λείπει, ενώ μέχρι και η Ζάλγκιρις έχει δύο παίκτες που μπορούν να καλύψουν τη θέση του άσου (Ουόλτερς και Βέστερμαν). Οι πρωταθλητές Ελλάδος στηρίζονται μόνο σ’έναν αθλητή, που εδώ και δύο χρόνια παίζει ασταμάτητα.

Αφήνουμε το κεφάλαιο Καλάθης και ας πούμε δυο λόγια για το χθεσινό παιχνίδι. Φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός είχε την επιθυμία, αλλά όχι τον τρόπο για να επιτεθεί σωστά στη Ρεάλ. Βιαστικές επιλογές, κακή τρανζίσιον άμυνα, ενώ αυτή τη φορά οι ψηλοί ήταν αλλού γι’αλλού. Ο ίαν Βουγιούκας κάνει ότι μπορεί, όμως αυτή η σειρά είναι μάθημα για τον Γιώργο Παπαγιάννη, που καλώς ή κακώς δεν είναι έτοιμος να τα βάλει με το θηρίο Ταβάρες. Επιπλέον όσο οι πράσινοι δεν είναι δηλητηριώδεις από το τρίποντο, τόσο θα ταμπουρώνεται η Ρεάλ στο καβούκι της. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.

Ο Ρικ Πιτίνο τα γνωρίζει όλα αυτά, όμως δεν απογοητεύεται και καλά κάνει. Βλέπετε δεν θα το βάλει κάτω κ είναι πεπεισμένος, πως η σειρά θα γυρίσει στη Μαδρίτη. Ο Αμερικανός κόουτς είναι μετρ της ψυχολογίας και δεν είναι απίθανο να γίνει το 2-2. Το ΟΑΚΑ αυτή τη στιγμή θα δώσει δύναμη κι αυτοπεποίθηση στους “πράσινους”, που έχουν χάσει το μομέντουμ, που είχαν…

ΥΓ. Ο Κιθ Λάνγκφορντ αποκλείεται να είναι τόσο άστοχος στο ΟΑΚΑ, όσο ήταν χθες. Αυτό κρατείστε το.

ΥΓ2.  Η σειρά δεν έχει τελειώσει. Ναι οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι το φαβορί, όμως χρειάζονται ακόμα μία νίκη.

ΥΓ3. Τα playoffs είναι μία πνευματική πρώτα και μετά αγωνιστική διαδικασία…