Η Κηφισιά φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός τον Φοίνικα Σύρου στα τρίτα παιχνίδια για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Volley League.

Tρία εικοσιτετράωρα μετά το τέλος του final four του κυπέλλου στην Ιεράπετρα οι ομάδες στρέφουν και πάλι το ενδιαφέρον τους στην ημιτελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Η Κηφισιά θα έχει έδρα το γυμναστήριο του Μίλωνα και όχι στο Ζηρίνειο και θα υποδεχτεί τον κυπελλούχο ΠΑΟΚ.

Η Κηφισιά παίζει το τελευταίο της χαρτί για να μείνει μέσα στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την 4η θέση. Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά θα προσπαθήσει να τα δώσει όλα με την ελπίδα πως θα βρει τον ΠΑΟΚ κουρασμένο μετά την υπερπροσπάθεια των δύο αγώνων τηςΙεράπετρας. Ο αγώνας γίνεται στο γυμναστήριο του Μίλωνα επειδή το Ζηρίνειο στην Κηφισιά δεν ικανοποιεί τις προϋποθέσεις των γυμναστηρίων που θέτει η προκύρηξη για την ημιτελική φάση των πλέι οφ.

Ο Σέρβος κεντρικός της Κηφισιάς Ντούσαν Λόπαρ είπε: «Ο τρίτος ημιτελικός απέναντι στον κυπελλούχο ΠΑΟΚ είναι για εμάς μεγάλη πρόκληση. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία δυνατή ομάδα, όμως ξέρουμε ότι στα προηγούμενα δύο παιχνίδια δεν παίξαμε όσο καλά μπορούμε. Πιστεύω ότι αν παίξουμε με ενέργεια και ψυχραιμία έχουμε σοβαρές πιθανότητες για νίκη. Για την Κηφισιά είναι επιτυχία η συμμετοχή της στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, αλλά δεν θα πρέπει να μείνουμε ευχαριστημένοι μόνο με αυτό. Θα κάνουμε το καλύτερο για να οδηγήσουμε τη σειρά σε τέταρτο παιχνίδι».

Ο ΠΑΟΚ μετά την Ιεράπετρα δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να βρεθεί στα επίκεντρο στην φιέστα της κατάκτησης του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Η αποστολή έμεινε στην Αθήνα όπου και έκανε προπονήσεις. Στον δικέφαλο δεν σκέφτονται τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη ώστε να συμπληρώσουν τις τρεις νίκες και να έχουν τουλάχιστον μία γεμάτη εβδομάδα ξεκούρασης για τους τελικούς.

Ο λίμπερο του ΠΑΟΚ που την περσινή σεζόν αγωνίζονταν στην Κηφισιά Νικήτας Εφραιμίδης είπε: «Για μας το κύπελλο είναι παρελθόν. Το πανηγυρήσαμε αλλά θέλουμε να τελειώσουμε ιδανικά τη σεζόν με την επίτευξη του νταμπλ. Πλέον μας απασχολεί ο αγώνας με την Κηφισιά. Δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το ματς διότι θέλουμε να τελειώνουμε με την πρόκριση στον τελικό και να γυρίσουμε στη βάση μας όπου και θα προετοιμαστούμε για τους τελικούς. Η Κηφισιά θα το παλέψει και περιμένω δύσκολο αγώνα όμως έχουμε και τις δυνάμεις και τις δυνατότητες για να τα καταφέρουμε».

Σε 26 αγώνες ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα 19-7 ενώ ο δικέφαλος έχει σερί νικών 8-0.  

Η όγδοη αναμέτρηση μέσα στη σεζόν μεταξύ του Φοίνικα και του Ολυμπιακού θα γίνει τη Μεγάλη Τρίτη στο γυμναστήριο «Δημήτρης Βικέλας» στην Ερμούπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται 2-0 στις νίκες και θέλουν άλλη μία για να περάσουν στους τελικούς.

Ο Φοίνικας μετά την ήττα από τον Ηρακλή με 3-2 σετ στον ημιτελικό του φάιναλ-4 του κυπέλλου ετοιμάζεται να παίξει τα… ρέστα του με στόχο να πάρει παράταση για τέταρτο ημιτελικό τη Μεγάλη Πέμπτη και πάλι στη Σύρο με σκοπό να αυξήσει τις πιθανότητες για μία ανατροπή στη σειρά των τελικών. Σε περίπτωση ήττας ο Φοίνικας θα ολοκληρώσει την πορεία του στο πρωτάθλημα με την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Ο ακραίος του Φοίνικα Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε: «Η Ιεράπετρα μας άφησε πικρή γεύση γιατί πιστεύουμε πως μπορούσαμε να πάμε στον τελικό. Δεν τα καταφέραμε και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Εχουμε μία τελευταία ευκαιρία για να μείνουμε μέσα στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Σύρο χωρίς τον Τεοντόρ Αλεξίεφ που συνεχίζει την θεραπεία στο πόδι του. Κανονικά μετέχει της αποστολής ο Ραφαήλ Κουμεντάκης. Ο Ολυμπιακός θέλει να αφήσει πίσω του την απώλεια του κυπέλλου και να προσπαθήσει να κατακτήσει τον τίτλο ώστε να τελείωσε με επιτυχία της σεζόν.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Επιστρέφουμε στα πλέι οφ με το παιχνίδι στη Σύρο. Ο στόχος μας είναι να τελειώσουμε αύριο τη σειρά για αυτό πρέπει να είμαστε δυνατοί και να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε. Πιστεύω πάρα πολύ στους παίκτες και στη δουλειά που κάνουμε».

Σε 35 αγώνες πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 26-9.

3ος ημιτελικός – Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Μίλωνα, Νέα Σμύρνη 17.00 (ΕΡΤ Sports): Α.Ο.Π.Κηφισιάς – Π.Α.Ο.Κ. (νίκες: 0-2)

Δημήτρης Βικέλας Ερμούπολη 20.00 (ΕΡΤ Sports): Α.Ο.Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (νίκες: 0-2)