Το εγκώμιο του Κιλιάν Εμπαμπέ έπλεξε ο Παπέν. Ο εκ των κορυφαίων Γάλλων στράικερς όλων των εποχών, σχολίασε το νέο αστέρι της Παρί και το “σύγκρινε” με τον Νεϊμάρ. 

Σε ηλικία 20 ετών και τεσσάρων μηνών, ο Κιλιάν Εμπαμπέ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 30 γκολ στη Ligue 1 σε μία σεζόν. Ο Ζαν-Πιερ Παπέν ήταν ο τελευταίος που το πέτυχε, πριν από 29 χρόνια και μιλώντας στην “Le Parisien” τόνισε ότι ο Εμπαμπέ είναι το αληθινό αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν και όχι ο Νεϊμάρ.

«Το αληθινό όπλο της Παρί είναι ο Εμπαπέ, όχι ο Νεϊμάρ. Θα μπορούσαμε να το είχαμε προβλέψει. Ακόμα και αν ο Νεϊμάρ είναι φοβερός, ο αληθινός σταρ είναι ο Εμπαπέ. Εδώ και δύο χρόνια ο Νεϊμάρ έχει προσφέρει μερικές μοναδικές στιγμές, αλλά ο Εμπαπέ είναι όλη την ώρα παρών.

Ήταν η ώρα. Τα 30 γκολ είναι πολλά ειδικά για ένα 20χρονο παιδί. Η διαφορά με εμένα είναι ότι εγώ το έκανα μια φορά, εκείνος θα το κάνει κι άλλες. Όταν στα 19 σου κερδίζεις το Μουντιάλ, σκοράρεις στο Champions League.. Μπορεί να σκοράρει όλη την ώρα. Τι να πει κανείς για την ποιότητα του Κιλιάν. Είναι εξαιρετικός. Ανήκει στη χρυσή γενιά. Το επόμενο βήμα είναι το Champions League και η Χρυσή Μπάλα», κατέληξε.