Ο Σέιν Λάρκιν (30 πόντους) ήταν ασταμάτητος και με μία μαγική εμφάνιση οδήγησε την Αναντολού Εφές στην εμφατική νίκη με 102-68 απέναντι στην απαθέστατη Μπαρτσελόνα και της έδωσε το προβάδισμα με 2-1, ενώ την έφερε μία “ανάσα” από την πρόκριση στο Final Four.

Πλέον το σύνολο του Αταμάν κρατάει την τύχη στα χέρια του, καθώς εμφάνισε όλες τις αδυναμίες των “μπλαουγκράνα” και έδειξε ικανή να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση την Μεγάλη Παρασκευή στo Game 4.

Οι Τούρκοι ήταν εντυπωσιακοί στα πρώτα λεπτά και με απόλυτη ευστοχία κατάφεραν να βρεθούν μπροστά με 6-10, ενώ το τρίποντο του Σιμόν έκανε το 6-13. Οι γηπεδούχοι έδειχναν χαμένοι και δεν κατάφερναν να ακολουθήσουν τον γρήγορο ρυθμό, ενώ ο Μοερμάν σκόραρε για το 9-17. Ο Χάνγκα προσπάθησε και αφύπνισε τους συμπαίκτες του που κατάφεραν με ένα μικρό σερί να πλησιάσουν στο 17-22, ενώ ο Πλάις διαμόρφωσε το 20-26 και έδωσε “ανάσα” στην ομάδα του, στο 10′.

Η Εφές εμφανίστηκε με τον ίδιο τρόπο και στην επανέναρξη του ματς και με δυναμικό τρόπο πήρε προβάδισμα έξι πόντων (25-31). Οι Καταλανοί προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν διατεθειμένοι να τους το επιτρέψουν και ξέφυγαν εκ νέου με διψήφια διαφορά για το 25-36. Ο έλεγχος βρισκόταν σε τούρκικα χέρια και η “ψαλίδα” άνοιξε ακόμη πιο πολύ όταν ο Λάρκιν ευστόχησε σε ατομική προσπάθεια για το 32-46, με τους Κούριτς και Σεραφέν να απαντάνε για το 37-46. Ο Αμερικανός γκαρντ της Εφές ήταν σε τρομερό βράδυ και με δύο διαδοχικά τρίποντα και το ένα με παίκτη κρεμασμένο επάνω του έγραψε το 39-52, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Καταλανοί εμφανίστηκαν πολύ διαφορετικοί στο δεύτερο μέρος και με σερί 8-0 κατάφεραν και μείωσαν σε 47-52, όμως ο Λάρκιν ήταν “καυτός” και με δύο συνεχόμενα τρίποντα κατάφερε να φέρει ξανά τους Τούρκους στο +8 (50-58). Η επίθεση των γηπεδούχων λειτουργούσε σωστά, όμως η κακή τους άμυνα έδινε εύκολους πόντους στους φιλοξενούμενους, που παρέμεναν σε διαφορά ασφαλείας με τον Αμερικανό να τους οδηγεί και να κάνει το 56-72. Η Εφές εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Μπαρτσελόνα και με τρία διαδοχικά κλεψίματα και εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο εκτόξευσε τη διαφορά στο +25 (56-81), στο 29′. O Μίσιτς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με τρίποντο έγραψε το 57-84, για την τρίτη περίοδο.

O Λάρκιν ήταν εντυπωσιακός και έκανε τα πάντα μέσα στο παρκέ, ενώ με νέο τρίποντό του η διαφορά έφτασε στο +32 (57-89). Οι Καταλανοί έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και έδειχναν να έχουν παραδώσει τα όπλα, ενώ από την άλλη η Εφές χτυπούσε σε κάθε ευκαιρία, με το σκορ να φτάσει στο 62-95. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ευστοχήσουν ούτε σε πολύ εύκολες προσπάθειες, ενώ οι φίλοι τους άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος παρά μόνο το τελικό σκορ που ήταν το 68-102.

Κορυφαίοι για τους νικητές, ο φανταστικός Λάρκιν με 30 πόντους και μόλις μία άστοχη προσπάθεια, ενώ είχε σημαντική συμπαράσταση από τους Πλάις και Μίσιτς με 14 πόντους έκαστος. Στην αντίπερα όχθη σε μία καταστροφική βραδιά μοναδικοί που διασώθηκαν ήταν οι Χάνγκα και Κούρτις με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 39-52, 57-84, 68-102.