Η Μπαρτσελόνα με γκολ του… εξωγήινου Λιονέλ Μέσι επικράτησε με 1-0 της Λεβάντε και κατέκτησε το 26ο πρωτάθλημα Ισπανίας στην ιστορία της.

Ο Λιονέλ Μέσι και μόνο αυτός θα μπορούσε να υπογράψει την νίκη τίτλου επί της Λεβάντε που έφερε την κούπα στο «Καμπ Νόου» τέσσερις ημέρες πριν από τον πρώτο ημιτελικό με την Λίβερπουλ για το Champions League.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να τον κρατήσει στον πάγκο, ώστε να τον έχει φρέσκο απέναντι στους Άγγλους, όμως άνευ του Αργεντινού το πολυπόθητο γκολ δεν ερχόταν.

Η Λεβάντε έστησε ένα καλά οργανωμένο ταμπούρι, είχε την τύχη με το μέρος της στο δοκάρι του Κοουτίνιο, αλλά και σε ουκ ολίγες σημαντικές στιγμές και στην ανάπαυλα, όλοι κατάλαβαν ότι έρχεται η ώρα του μεγάλου Αργεντινού.

Οι ψυχολογικές ισορροπίες του ματς άλλαξαν με μιας και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο χρειάστηκε μόλις 16 λεπτά για να βρει το γκολ που χάρισε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Με μία ασύλληπτη κίνηση που μόνο αυτός μπορεί να κάνει άδειασε δύο αμυντικούς της Λεβάντε, άλλαξε πόδι και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας την υπογραφή του και σε αυτό το ματς (61’, 1-0).

Ο Μοράλες είχε μία ανεπανάληπτη στιγμή για να χαλάσει την γιορτή λίγο αργότερα, μα αστόχησε (68′), με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να κρατά μέχρι τέλους το 1-0, που αύξησε την διαφορά στο +9 από την Ατλέτικο Μαδρίτης τρεις στροφές πριν το τέλος και της χάρισε το 26ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.