Η πιο μεγάλη ώρα… έφτασε για Βίρτους Μπολόνια και Τενερίφη, οι οποίες κοντράρονται (19:00) στον μεγάλο τελικό του Final Four του Champions League.

Το φινάλε της σεζόν στο Champions League αναμένεται να γίνει στο Sportpaleis. Στον μεγάλο τελικό του Final Four η Βίρτους Μπολόνια αντιμετωπίζει την Τενερίφη, με τις δύο ομάδες να έχουν έναν και μοναδικό στόχο, την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Βίρτους Μπολόνια έφτασε στον τελικό με εμφατικό τρόπο, καθώς «διέλυσε» την Μπάμπεργκ, στον ημιτελικό με 67-50, σε ένα παιχνίδι που ήταν… μονόλογος από την πλευρά της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Κι αυτό γιατί είχε τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και με τον Κέβιν Πάντερ να πραγματοποιεί ηγετική εμφάνιση (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ) έφτασε στην μεγάλη επιτυχία.

Η Τενερίφη, από την πλευρά της, έριξε στο καναβάτσο την Αντβέρπ, στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, επικρατώντας με 70-54, σε ένα παιχνίδι στο οποίο δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο. Οι παίκτες του Τσους Βιντορέτα, όμως, πάτησαν… γκάζι στο δεύτερο μέρος και «καθάρισαν» τους Βέλγους, κλείνοντας θέση για το μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης.

Αγωνιστικά, οι δύο ομάδες δεν αντιμετώπισαν απρόοπτα, σε σχέση με τους δύο ημιτελικούς και αναμένεται να παραταχθούν δίχως αλλαγές στις συνθέσεις τους. Έτσι, η Βίρτους θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις κατακτήσεις τίτλων, ενώ η Τενερίφη θα παλέψει για το δεύτερο Champions League της ιστορίας της.

Η ημέρα θα αρχίσει με τον τελικό της… παρηγοριάς, όπου η Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση θα κοντραριστεί με την Αντβέρπ (16:00), στον μικρό τελικό του Final Four.