Οριστικά αήττητος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ που πέρασε από τα Γιάννενα δίνοντας τη χαριστική βολή στον ΠΑΣ Γιάννινα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αυλαία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με τον ΠΑΟΚ να περνά και από τα Γιάννενα επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ και να ολοκληρώνει την κούρσα αήττητος.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα της Ηπείρου αποχαιρετά τα “σαλόνια” της πρώτης κατηγορίας, αφού ακολουθεί Λεβαδειακό και Απόλλωνα Σμύρνης στη δεύτερη κατηγορία που κατά τα φαινόμενα θα ονομάζεται Σούπερ Λιγκ 2.

Κερδισμένος, βεβαίως, της αγωνιστικής ο Αστέρας Τρίπολης που μετά την νίκη του επί του Πανιώνιου στην Αρκαδία εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία, αφήνοντας τον ΟΦΗ να δώσει αγώνα μπαράζ. Ο ΟΦΗ μπορεί να επικράτησε στο Περιστέρι με του Ατρόμητου, ωστόσο, αυτό δεν τους αρκούσε άπαξ και κέρδισε ο Αστέρας και έτσι θα κληθούν να δώσουν αγώνα μπαράζ με τον Πλατανιά για μία θέση στον «ήλιο» της Σούπερ Λιγκ.

Στα αξιοσημείωτα, βεβαίως και η οριστικοποίηση της τρίτης θέσης για την ΑΕΚ που από τη στιγμή που κέρδισε τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθεί με το τι κάνει ο Ατρόμητος την ίδια ώρα. Έτσι, η Ένωση παίρνει το καλό εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ ανεξαρτήτως του αν θα καταφέρει να κατακτήσει το Κύπελλο αφού ο έτερος διεκδικητής ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μαζί με τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνιστεί ο δεύτερος Ολυμπιακός, ενώ τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια του Γιουρόπα Λιγκ καταλήγουν σε Ατρόμητο και Άρη.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1 Π.Α.Ο.Κ. 80

2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 75

3 A.E.K. 57

4 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 52

5 ΑΡΗΣ 47

6 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 38

7 ΛΑΜΙΑ 37

8 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 36

9 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 36

10 Α.Ε.Λ. 34

12 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 33

11 Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 32

13 Ο.Φ.Η. 32

14 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 27

15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 21

16 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 10