Ο Άρης επικράτησε με 70-65 επί του Προμηθέα στην 5η αγωνιστική στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και ουσιαστικά “έχρισε” πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

Με αυτή την νίκη οι «κιτρινόμαυροι» ουσιαστικά εξασφάλισαν την κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου στο 46ο Πανελλήνιο Εφήβων που ολοκληρώνεται σήμερα.

Οι Πειραιώτες, οι οποίοι ήθελαν νίκη του Άρη προκειμένου να «σπάσει» το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας με το Περιστέρι και τον Προμηθέα, πέτυχαν μια ώρα γρηγορότερα τον στόχο τους.

Οι Πατρινοί διατηρούσαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ (43-31), αλλά τα πολλά λάθη σε συνδυασμό με την αστοχία έξω από την γραμμή του τριπόντου (5/22) και ένα επιμέρους 12-1 του Άρη στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου επέφεραν την ήττα.

Με δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Μπουσβάρος, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την τελική έκβαση του τουρνουά:

«Ήταν μια απίστευτη διοργάνωση και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους υπευθύνους. Ο δήμος Παγγαίου και η Ελευθερούπολη απέδειξαν ότι δίκαια κέρδισαν την εμπιστοσύνη των υπευθύνων για την ανάληψη των αγώνων. Όσο για την ομάδα μας, συγχαρητήρια στα παιδιά για την σημερινή νίκη που λογικά θα μας δώσει την τρίτη θέση, αν και πιστεύω ότι μπορούσαμε κάτι καλύτερο. Σίγουρα δεν σταματάμε εδώ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του παίκτη-κλειδί της αναμέτρησης, Κώστα Βλάσιου:

«Παίξαμε με μεγάλη ψυχή και πήραμε δίκαια τη νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για τη σημαντική αυτή επιτυχία. Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε μια ακόμη καλύτερη θέση και έτσι έχουμε μια γλυκόπικρη γεύση για την τελική κατάταξη».

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 40-39, 54-51, 70-65

Διαιτητές: Γιαλμάν-Έρικσσον-Ζούπανσιτς

Άρης (Μπουσβάρος): Βλάσιος 13(3), Κοτρώτσιος, Σπόντης, Βάνης 6, Φρύδας, Βουρτζούμης 9(3), Ανδρέου, Σιδηροηλίας 16(1), Νετζήπογλου 2, Αργυρόπουλος, Κουρτίδης 24(3).

Προμηθέας Πάτρας(Κεσαπίδης): Καφεζάς 10(1), Δατσιάδης, Μπαζίνας 2, Μαντζούκας 19(3), Μερμίγκης, Λογοθέτης 3, Κουρουπάκης 15, Λαναράς 12(1), Αδαμόπουλος 4.