Η Βίρτους Μπολόνια κατέκτησε το φετινό Champions League, επικρατώντας στον τελικό του Final Four της Τενερίφης με σκορ 73-61. MVP της τελικής φάσης δεν είναι άλλος από τον Κέβιν Πάντερ, που με 26 πόντους, πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την κούπα σπίτι του και δείχνει έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Οι Ιταλοί με πρωταργάτες τους Μπαγιέ και Πάντερ είχαν το προβάδισμα στο σκορ, δείχνοντας πολύ πιο έτοιμοι ψυχολογικά από τους Ισπανούς. Το σύνολο του Τζους Βιντορέτα έκανε πολλά λάθη, ήταν πολύ άστοχο, αφού μόνο ο Αίβερσον έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι.

Το 38-24 του πρώτου εικοσαλέπτου, δεν έλεγε πολλά, όμως η εικόνα του αγώνα, έδινε φαβορί τους τυπικά γηπεδούχους.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια, όπου η Βίρτους κρατούσε με άνεση μία διαφορά της τάξεως των δέκα πόντων, αν και η Τενερίφη ήταν εμφανώς βελτιωμένη στην τρίτη περίοδο, χάρη στους Αμπρομάιτις και Μπειράν. Βέβαια ο Κέβιν Πάντερ όντας αλάνθαστος από την περιφέρεια, φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Με 5/5 τρίποντα κι εξαιρετική εν γένει παρουσία, έκανε το 58-44 και ο τίτλος, δεν χανόταν για τους Ιταλούς.

Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια, για να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση, όμως φαινόταν πως αντιμετώπιζαν μία καλύτερη ομάδα και κυρίως περισσότερο διψασμένη. Το τελικό 73-61 ήταν απόλυτα δίκαιο και η Βίρτους Μπολόνια ύστερα από πολλά χρόνια επιστρέφει δυναμικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. 

Τα δεκάλεπτα: 20-8, 38-24, 58-44, 73-61.