Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σημείωσε την έκτη διαδοχική νίκη του στο tour και έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Mutua Madrid Open για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Εξαιρετικός ο 20χρονος Έλληνας, ξεπέρασε το εμπόδιο του πολύπειρου Φερνάντο Βερδάσκο με 6-3, 6-4 και θα περιμένει στην οκτάδα τον νικητή του αγώνα Χούρκατς-Ζβέρεφ. Θα έχει, δηλαδή, ως αντίπαλο έναν παίκτη της γενιάς του!

Ο Στέφανος μπήκε από νωρίς στη θέση του οδηγού, καθώς προηγήθηκε 3-1 με μπρέικ, και παρότι απειλήθηκε στο 5-3, εκμεταλλεύτηκε το πέμπτο σετ πόιντ του και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του.

Τα πράγματα έγιναν πιο απλά όταν πέρασε μπροστά με 4-1 στο δεύτερο, όμως ο αριστερόχειρας Ισπανός πήρε το ένα μπρέικ πίσω και μείωσε σε 4-2. 

Ο 20χρονος τενίστας μπορεί να έχασε δύο ματς πόιντ στο 5-3, όμως καθάρισε το service game του στη συνέχεια και έφτασε στην πρόκριση.

Έφτασε, μάλιστα, τις 25 νίκες τη φετινή σεζόν και έπιασε στην κορυφή τον Ντανίλ Μεντβέντεφ!

 Ο Στέφανος, θυμίζουμε, έχει κατακτήσει δύο τίτλους μέσα στο 2019, στη Μασσαλία και πριν λίγες μέρες στο Εστορίλ.

Για την ώρα ξέρουμε τα δύο ζευγάρια των προημιτελικών του Mutua Madrid Open και αυτά είναι Τζόκοβιτς-Τσίλιτς και Φέντερερ-Τιμ.

Ο Στέφανος, όπως είπαμε, περιμένει Χούμπερτ Χούρκατς ή Σάσα Ζβέρεφ, ενώ ο Σταν Βαβρίνκα θα παίξει με Ράφα Ναδάλ ή Φράνσις Τιάφοου.