Πολλοί από εσάς δεν γνωρίζετε τον Φ.Ο Τούφας. Ο Σύλλογος είναι μέλος της Ε.Ο.Κ. και της Ε.Σ.Κ.Α., παράγει σημαντικό έργο και ολοένα δυναμώνει.

Οι ιθύνοντες της ομάδας και ο υπεύθυνος ακαδημιών κ. Μάριος Σπηλιωτόπουλος, αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα τουρνουά, που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 18 Μαΐου για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου.

Τέσσερις ομάδες Α1 με τεράστια ιστορία στον Ελληνικό αθλητισμό στο υψηλότερο επαγγελματικό επίπεδο, με εξαιρετική δυναμική και επιτυχίες σε επίπεδο Ακαδημιών πλαισιώνουν την εκδήλωση.

Ο λόγος για τα τμήματα υποδομής των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Περιστερίου και Πανιωνίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό γήπεδο “Χάρης Χριστουλάκης” (Ιωαννίνων και Τυμφρηστού) και αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

17.30 2009 ΑΕΚ – Φ.Ο.ΤΟΥΦΑΣ

18.30 2008 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – Φ.Ο.ΤΟΥΦΑΣ

19.30 2007 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – Φ.Ο.ΤΟΥΦΑΣ

20.30 2005-06 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – Φ.Ο.ΤΟΥΦΑΣ

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει μουσική, ενώ θα δοθούν συλλεκτικά μπλουζάκια σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν καθώς και ευχαριστήριες πλακέτες σε όλες τις ομάδες που θα τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους, τον σύλλογο από το Χαλάνδρι. Προσωπικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την ανταπόκριση τους εξαιρετικούς προπονητές και υπευθύνους των ομάδων, κ.κ. Γιώργο Καλαϊτζή από Παναθηναϊκό, Νίκο Λινάρδο από Πανιώνιο, Γιάννη Βαλληνδρά από Περιστέρι και Δημήτρη Δημητρίου από Α.Ε.Κ.

Τα καλύτερα έρχονται… για τις Ακαδημίες του Φ.Ο.Τ.

Ο σύλλογος έχει ξεπεράσει τα 130 παιδιά που προπονούνται σε καθημερινή βάση στα ανοιχτά γήπεδα της οδού Ιωαννίνων και Ολύμπου στο Χαλάνδρι, καθώς και στα κλειστά γυμναστήρια Πέρκιζας και Παπαδάκης.

Στα πλαίσια της αναβάθμισης των ακαδημιών του ΦΟΤ, τη φετινή χρονιά σε όλες τις ομάδες προστέθηκε μία προπόνηση σε όλα τα γκρουπ από την αρχή της χρονιάς. Συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Ε.Σ.Κ.Α σε όλες της ηλικίες από τα πιο μικρά

τζούνιορ (2008) μέχρι παιδικό και κορασίδες δόθηκε μεγάλη έμφαση και στα φιλικά παιχνίδια καθώς όλα τα τμήματα βελτιώθηκαν, δίνοντας μεγάλο αριθμό αγώνων. Επίσης σημαντικό στοιχείο, που έδωσε μεγάλη χαρά στους μικρούς μας αθλητές, ήταν το γεγονός πως όλα μας τα γκρουπ έδωσαν πολύ δυνατές αναμετρήσεις φιλικού χαρακτήρα. Μεταξύ αυτών ήταν ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και η ΑΕΚ, που φιλοξενήθηκε στο γήπεδο Ν. Πέρκιζας.

 

Ο Φ.Ο.Τ. θέλει να γίνει μία μεγάλη “οικογένεια”

Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου πραγματοποιήθηκε εκδρομή με πούλμαν για παιχνίδια στον Ωρωπό για τα τμήματα των 2007-08 και 2009-11. Δύο ανταγωνιστικά φιλικά για τους μικρούς αθλητές, που μοιράστηκαν το χρόνο, ευχαριστήθηκαν μπάσκετ και μπήκαν για λίγο στη θέση των επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών. Η ομάδα της Τούφας θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον σύλλογο Ωρωπού για την εξαιρετική του φιλοξενία. Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και της εκδρομής, υπήρχε η παρουσία της Ευτυχίας Χαραλάμπους η οποία είναι πιστοποιημένη διασώστρια κι αποτελεί μέλος του  πληρώματος στο ΕΚΑΒ. Επιπροσθέτως συνεργάζεται με πολλές αθλητικές ομάδες καθώς και με την Ε.Σ.Κ.Α καλύπτοντας τις προπονήσεις των κλιμακίων της διοργανώτριας αρχής. 

Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας για τον σύλλογο, αφού προπονητές, γονείς και τα παιδιά έγιναν “ένα”. Πολλές ομάδες θέλουν να γίνουν οικογένεια και τέτοιες πρωτοβουλίες, βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Η Τούφα θα επιχειρήσει να επαναλάβει μία τέτοια προσπάθεια, καθώς οι γονείς και τα παιδιά, έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το event και το επίπεδο επαγγελματισμού της ομάδας…

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ

Ο ΦΟΤ δημιουργεί και το πρώτο τουρνουά “Χάρης Χριστουλάκης” με τη συμμετοχή 6 ομάδων για να πάρουν παιχνίδια και τα παιδιά του 2009-11, που δεν είχαν πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Στο θεσμό συμμετείχαν ο Γ.Σ. Βριλησσίων, η Α.Ε.Πεντέλης, ο Γ.Σ.Γλυκών Νερών, ο Άγιος Νικόλαος Παλλήνης, το Κολέγιο Deree και ο ΦΟΤ. Κάθε ομάδα έπαιξε 10 παιχνίδια συνολικά.

Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 18:00, ο σύλλογος θα διοργανώσει το πρώτο All Star Game.

Με διαγωνισμούς βολών, διαγωνισμούς lay-up και πολλά άλλα. Πρόκειται για μία γιορτή του μπάσκετ, που θα περιλαμβάνει μουσική, βραβεύσεις για τους νικητές και επαίνους για όλα τα παιδιά. 

Στην ίδια εκδήλωση θα βραβευτεί και ο Γιώργος Καλαϊτζής, πρώην παίχτης του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, προπονητής πλέον στην ομάδα του Παναθηναϊκού, καθώς και υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΣΚΑ.

Ελπίζουμε να μην σας κουράσαμε με όλες τις παραπάνω πληροφορίες. Όμως είναι πολύ όμορφο, που υπάρχουν ομάδες γειτονιάς. Δουλεύουν με μεράκι και διάθεση ώστε να προσφέρουν στα παιδιά και να τα κάνουν να αγαπήσουν το μπάσκετ και γενικότερα τον αθλητισμό. 

 

Όσοι θέλετε να δείτε τις προσπάθειες μικρών αθλητών και αν απολαύσετε μπάσκετ επισκεφτείτε στις 18 και 19 Μαΐου το ανοιχτό γήπεδο της Τούφας Χαλανδρίου.