Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν και ο Δημήτρης Λημνιός μίλησε για τα “μυστικά” της φετινής πορείας, ενώ αναφέρθηκε και στον επόμενο στόχο του “Δικέφαλου”.

Αναλυτικά όσα είπε στον ARENA FM: 

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Έχουμε όρεξη για τη συνέχεια και το κίνητρο μας είναι μεγάλο. Αυτό που πετύχαμε φέτος, είναι τεράστιο. Καταφέραμε και φέραμε το νταμπλ στη Θεσσαλονίκη, αλλά πλέον ο στόχος είναι η ομάδα να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της».

Για τη φετινή σεζόν: «Τα συναισθήματά μου είναι πολύ έντονα. Είμαι ανακουφισμένος, γιατί η φετινή χρονιά ήταν καταπληκτική. Από τα πρώτα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι και τώρα. Έφυγα μικρός από το σπίτι μου για να κυνηγήσω το όνειρό μου και το ότι κατάφερα να κατακτήσω το νταμπλ με τον ΠΑΟΚ στα 20 μου, είναι κάτι τόσο σημαντικό για εμένα. Ήθελα να κυνηγήσω το όνειρό μου, έπαιζα από μικρός ποδόσφαιρο σπίτι μου, ήμουν πολύ ζωηρός και ήθελα να το ακολουθήσω στο μέλλον. Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ και να κατακτήσω κι άλλους τίτλους. Επίσης, ένα μεγάλο μου όνειρο από παιδί, είναι να παίξω και στο εξωτερικό».

Για το τι θέλει να κρατήσει από την φετινή επιτυχημένη πορεία του ΠΑΟΚ: «Θέλω να κρατήσω από φέτος, τα πρώτα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπήρχε πάρα πολύ άγχος, πολύ στρες. Στο πρωτάθλημα η ομάδα τα πήγε φοβερά επίσης. Ποτέ δεν ήταν αδιάφορη. Εύχομαι να έχουμε την υγεία μας στην προετοιμασία, ώστε να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου».

Για τις πιο σημαντικές νίκες του ΠΑΟΚ και την προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ:«Σημαντικά ήταν τα ματς με τον Ολυμπιακό φέτος, που κερδίσαμε εντός κι εκτός. Είναι πολύ δυνατές οι ομάδες που έχουμε πιθανές να αντιμετωπίσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, είμαστε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα και περιμένουμε την κλήρωση».

Για το πιο σημαντικό γκολ του φέτος: «Αυτό με την Σπαρτάκ Μόσχας ήταν το πιο σημαντικό γκολ μου φέτος, γιατί δεν είχαμε ξεκινήσει καλά στο ματς, ήμασταν πίσω στο σκορ όταν χρίστηκα σκόρερ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το γκολ».

Για το τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του: «Θεωρώ ότι σαν επιθετικός θα έπρεπε να έχω καλύτερα νούμερα. Αλλά τα γκολ και οι ασίστ θέλουν και τύχη. Επειδή παίζω σε μια θέση που πρέπει να βοηθάω τον Μάτος, που είναι επιθετικό μπακ, θέλω να μάθω να πατάω περισσότερο περιοχή. Το δουλεύω συνέχεια, και το βλέπει ο προπονητής».

Για την προοπτική του… δεξιού μπακ: «Ο Βασίλης Γεωργόπουλος μου είχε πει ότι θα κάνω καριέρα σαν μπακ. Εγώ του είχα πει αποκλείεται, αλλά αγωνιζόμενος τώρα έτσι, ποτέ δεν ξέρεις. Αν μου πει ο προπονητής μου να παίξω μπακ, τότε θα το κάνω».

Για το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας: «Αυτό είναι ένα από τα κλειδιά της μεγάλης επιτυχίας που κάναμε φέτος. Ο προπονητής έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο που τον φωνάζουμε «Στρατηγό». Είμαστε μια οικογένεια όλοι και αυτό είναι σημαντικό».

Για τον πιο τρελό στα αποδυτήρια: «Τον Πασχαλάκη τον έχω δυο χρόνια στο δωμάτιο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να τον κάνει να μιλήσει σοβαρά. Αυτός είναι μέσα στα αποδυτήρια με την μεγαλύτερη τρέλα, μαζί με τον Κάνιας».

Για τον Βιεϊρίνια: «Ο Βιεϊρίνια είναι ένας πραγματικός αρχηγός. Είναι ένα διαμάντι για τον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό και τώρα τον περιμένουμε όλοι πίσω για να σηκώσουμε κι άλλους τίτλους. Πριν τον τελικό μας έστειλε ένα βίντεο, μας είπε πως είναι στεναχωρημένος που δεν θα παίξει με την ΑΕΚ, μας είπε πως μας πιστεύει και πως θα είμαστε εμείς οι νικητές στο τέλος».