Όλα έδειχναν ότι ο τελικός του Copa Italia οδεύει ολοταχώς προς την παράταση, όμως η Λάτσιο με 2 γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο επικράτησε με 2-0 κόντρα στην Αταλάντα και πανηγύρισε για 7η φορά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Τα πρώτα λεπτά είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα, με τους δύο “μονομάχους” να εμφανίζονται μουδιασμένες και χωρίς πολλές ιδέες για να δημιουργήσουν. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με τους Λουίς Αλμπέτρο και Λέιβα, όμως οι προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων τους έφερε μία “ανάσα” από το γκολ, όμως το σουτ του Ντε Ρουν σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Ζαπάτα πέρασε έξω. Ο επιθετικός της ομάδας του Γκασπερίνι απείλησε με τον ίδιο τρόπο, με τον Στρακόσια να μπλοκάρει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το σύνολο από το Μπέργκαμο πίεσε με την έναρξη του δεύτερου μέρους και έφτασε κοντά στο γκολ με το σουτ του Καστάν, όμως ο Στρακόσια μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μειώθηκαν αισθητά. Οι “λατσιάλι” απείλησαν με τον Κορέα, όμως ο Παλομίνο σταμάτησε τον αντίπαλο επιθετικό. Η Αταλάντα έφτασε για ακόμα μία φορά πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του Γκόμες σταμάτησε στο δοκάρι. Λίγο αργότερα η Λάτσιο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκολίνι για το 1-0. Οι παίκτες του Ιντζάγκι βρέθηκαν πολύ κοντά στο 2-0, όμως ο Γκολίνι σταμάτησε το σουτ του Κορέα. Ο επιθετικός των “λατσιάλι” έβαλε τέλος στα όνειρα των παικτών της Αταλάντα, όταν ο Κορέααπέφυγε Φρόιλερ και Γκολίνι και έγραψε το τελικό 2-0.