Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί στην τελική δωδεκάδα της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ έθεσε και τον πρώτο στόχο για την “φούριας ρόχας”.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έχω πολύ μεγάλη επιθυμία κι ενθουσιασμό στην προοπτική ότι θα με πάρει τηλέφωνο το Σέρτζιο Σκαριόλο για να παίξω στην Εθνική ομάδα. Κατά τη διάρκεια της σεζόν ένιωθα έναν πολύ μεγάλο εκνευρισμό εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μπορούσα να συμμετάσχω στα παράθυρα. Ειλικρινά θέλω πάρα πολύ να παίξω, να κερδίσω μία θέση στο τελικό ρόστερ και να δείξω ότι είμαστε σοβαροί ανταγωνιστές και πως θα παίξουμε για να κερδίσουμε ένα μετάλλιο.

Ως εθνική ομάδα και μία μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο μπάσκετ, ο στόχος μας είναι ο υψηλότερος δυνατός. Το χρυσό μετάλλιο. Πρέπει να έχουμε αυτή τη φιλοδοξία, του χρυσού μεταλλίου και πάνω απ’ όλα να αναδειχθούμε κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα προκειμένου να αγωνιστούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία και να συγχαρώ όλους τους παίκτες που κατάφεραν αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να το δούμε και από τη δική του πλευρά. Από την πλευρά των παικτών, που μάλλον δε θα είχαν άλλη ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους και τώρα ξέρουν τι σημαίνει να υπερασπίζεσαι την φανέλα της Ισπανίας».