Σήμερα αναμένεται η απόφαση για την προσφυγή της ομάδας των Ιωαννίνων, που ζητάει να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση.

Την ακύρωση της επικύρωσης της βαθμολογίας ζήτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα και, και την ακύρωση της αναδιάρθρωσης, με προσφυγή που εκδικάστηκε την Πέμπτη στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Οι Ηπειρώτες δια των δικηγόρων τους Αλέξη Κούγια και Χρύσας Σεβαστοπούλου ισχυρίστηκαν πως η αυξομείωση του πρωταθλήματος σε 14 ομάδες, και ο υποβιβασμός τριών ομάδων και όχι δύο, θα έπρεπε να υπάρχει στην προκήρυξη του πρωταθλήματος 2017-2018 για να ισχύσει αφού ο ΚΑΠ και ο αθλητικός νόμος κάνει λόγο για ισχύ την μεθεπόμενη περίοδο. “Στην προκύρηξη του πρωταθλήματος της περι΄ποδου 2017-18 όμω;, δεν γίνεται πουθενα λόγος για μείωση των ομάδων” τόνισε η κα. Σεβαστοπούλου και έκανε λόγο για “δυσμενείς συνέπειες” για τον ΠΑΣ σε περίπτωση υποβιβασμού. “Οι υποχρεώσεις θα είναι οι ίδιες, τα έσοδα όμως, όπως για παράδειγμα από τις χορηγίες, θα είναι μειωμένα” είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Superleague, Γιάννης Οικονομάκης, ισχυρίστηκε ότι αν ήθελε ο ΠΑΣ Γιάννινα να προσβάλει την προκήρυξη και την αναδιάρθρωση θα έπρεπε να το κάνει τον Αύγουστο του 2018, τότε που υπεγράφη ομόφωνα από όλες τις ομάδες της Λίγκας και από τον ίδιο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συμπληρώνοντας ότι η προκήρυξη εγκρίθηκε και από την ΕΠΟ, και όχι οι αποφάσεις της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας δεν προσβάλονται σε πειθαρχικά οργανα, κάτι που αντίκρουσαν οι δικηγόροι της ομάδας της Ηπειρου.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας.