Ο Ολυμπιακός/όμιλος Ξυνή έδειξε την ποιότητά του, επικράτησε με 23-15 της ΑΕΚ και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της handball premier.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα είχε πολλές λύσεις στην επίθεση σε αντίθεση με την ΑΕΚ που δεν κατάφερε να δείξει την ποιότητά της. Για την Ένωση κακό επιθετικά παιχνίδι έκανε ο Γιάκομπσεν που είναι βαρόμετρο, ενώ κακός ήταν και ο Ραντούλοβιτς. Για τους Πειραιώτες ξεχώρισε επιθετικά ο Τζηράς που σημείωσε πέντε τέρματα, ενώ σπουδαίες αποκρούσει έκανε και ο Κώστας Τσιλιμπάρης.

Τα πρώτα λεπτά ήταν νευρικά για τις δύο ομάδες. Τα μαρκαρίσματα ήταν σκληρά και καμία από τις δύο δεν έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 2-0 στο ξεκίνημα με την ΑΕΚ να κάνει την ανατροπή και να προηγείται με 2-3 με δύο σερί γκολ του Γιάκομπσεν. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η ομάδα του Νίκου Γραμματικού είχε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο.

Από το δέκατο λεπτό και μετά η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έφτασε στο 6-3 με Αραπακόπουλο, Τζηρά και Λέμος. Η Ένωση μείωσε προσωρινά με τον Δομπρή αλλά Κανδύλας και Λέμος έφτασαν τη διαφορά στα πέντε τέρματα για το 9-4 του 23ου λεπτού. Η ΑΕΚ προσπάθησε να μείνει στο παιχνίδι με τον Αλβανό και τον Δομπρή αλλά οι γηπεδούχοι με Τζηρά και Μπούμπαλο έφτασαν στο 12-6 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Πρέπει να πούμε ότι στα πρώτα 30 λεπτά ξεχώρισε και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Κώστας Τσιλιμπάρης που έφτασε την 9 αποκρούσεις. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Ραντούλε Ραντούλοβιτς απέκρουσε πέναλτι του Τζηρά.

Ο Ολυμπιακός με τον Σανίκη έφτασε στο 13-6 με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με την Ένωση να προσπαθεί να μειώσει με τον Μπάγιο και τον Δομπρή. Με δύο σερί γκολ του Τζηρά και ένα του Μπούμπαλο οι Πειραιώτες έφτασαν στο 18-10 στο 45ο λεπτό. Στο 16-9 του δευτέρου ημιχρόνου η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει αφού ο Τσίλης με τον Δομπρή είχαν μια παρεξήγηση.Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά (20-15) με Μπάγιο, Ζαμπούνη και Βραζάλιτσα.

Οι παίκτες του Νίκου Γραμματικού όμως δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο με τον Ολυμπιακό να πατάει και πάλι γκάζι και να φτάνει στο 23-15 μέσα σε αποθέωση. Επόμενο ματς για τις δύο ομάδες την Τρίτη στην αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ.