Σίγουρα θα αισθανόμασταν καλύτερα αν είχαμε ελληνική εκπροσώπηση στο Final Four της Euroleague, όμως ακόμα κι έτσι είμαστε “αναγκασμένοι” ν’ασχοληθούμε με την γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η Βιτόρια φόρεσε τα καλά της κι υποδέχθηκε τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Θα ξεκινήσουμε πρώτα από τον τουρκικό εμφύλιο. Η Φενερμπαχτσέ που θεωρείται φαβορί για το τρόπαιο, θα παίξει με τον κακό της δαίμονα Αναντολού Εφές. Η “σταχτοπούτα” του Final Four έχει ριξει στο καναβάτσο δύο φορές την πρωταθλήτρια Τουρκίας, όμως απόψε το διακύβευμα είναι πολύ σημαντικό. Ο Αταμάν θέλει σαν τρελός να κερδίσει στην προπονητική σκακιέρα τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος σίγουρα έχει ετοιμάσει διάφορα τρικ για τον αντίπαλό του. Ναι δεν θα έχει μαζί τους Ντατόμε και Λοβρέν, όμως Κάλινιτς και Βέσελι θα παίξουν. Ο Τσέχος σέντερ μαζί με τον Σλούκα αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά των τυπικά γηπεδούχων και μαζί με τον Μοχάμρντ Άλι, είναι η τριάδα για όλες τις δουλειές.

Η Εφές νομίζουμε έκανε υπέρβαση, που ήρθε στη Βιτόρια, όμως νομίζω το παραμύθι της, θα τελειώσει σήμερα. Θα στηρίξουμε τον άσο του -2,5, που προσφέρεται 1,91.

Πάμε και στον δεύτερο ημιτελικό της βραδιάς, όπου ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης, θα παλέψουν, όπως και πέρσι για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Τον πρώτο λόγο έχουν οι πρωταθλητές Ευρώπης, που είναι πάνοπλοι, συγκεντρωμένοι και θέλουν να κάνουν το repeat, όπως είχαν κάνει Ολυμπιακός και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Μοσχοβίτες έφτασαν στην Ισπανία, χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια κι αυτό είναι το μεγαλύτερό τους όπλο. Ο Δημήτρης Ιτούδης αν βρει λύση στο δεινόσαυρο ονόματι Ταβάρες, τότε θα έχει τη μισή δουλειά για τη νίκη. Θεωρούμε πως φέτος που κανείς δεν υπολογίζει την “αρκούδα”, αυτή τώρα θα δαγκώσει.

Καλά υποψιαστήκατε, θα στηρίξουμε τη νίκη των Ρώσων, που πληρώνει 2,00 στην Stoiximan. Η Ρεάλ έχει πιο βαθύ ρόστερ, όμως μοιάζει σαν να μην θέλει να προχωρήσει, όσο το βλέπουμε στα μάτια των Μοσχοβιτών. Πάρτε κι ένα σημείο σχετικά “σίγουρο”, όπως είναι το Over 5,5 ριμπάουντ, που προσφέρεται 1,75.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ

(-2,5) Φενερμπαχτσέ-Αναντολού Εφές     1         1,91

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης    1        2,00