Αν νομίζετε ότι τα είδατε όλα μετά τις σημερινές εξελίξεις στο μπάσκετ κάνετε λάθος. Αυτά ήταν μόνο η αρχή και έχουμε όπως φαίνεται πολλά ακόμα να δούμε. 

Το θέμα όμως είναι ένα: Ότι ξεκίνησε μια κατρακύλα που τελειωμό δεν έχει και το ελληνικό μπάσκετ μόνο ξεφτιλίζεται. 

Το μέλημα όμως όλων ήταν αν θα γίνει «κωλοτούμπα» ή όχι. Και το πόρισμα βγήκε… Το «τραβάει» ο Ολυμπιακός; Μάγκες οι Αγγελόπουλοι… 

Και αναρωτιέμαι εγώ… Είναι μαγκιά να παίρνεις ένα μεγάλο brand του χώρου, την «πιο επιτυχημένη ομάδα της 10ετίας» και να την ρίχνεις στην Α2; Και προσέξτε! Οι Αφοί ζήτησαν και τη συναίνεση των… οπαδών. Όχι όλων. Των οργανωμένων μόνο. Δεν βγήκαν ποτέ να δώσουν μια συνέντευξη Τύπου, να ανοίξουν πραγματικό διάλογο με τον κόσμο. Και ξέρετε, καμιά φορά χάνεις μέχρι και το δίκιο σου όταν πράττεις με λάθος τρόπο.

Αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω. Θα παίξει ο Ολυμπιακός στην Α2 του χρόνου και του παραχρόνου; Του παραχρόνου τι; Θα έχει αλλάξει όλο το σκηνικό στο ελληνικό μπάσκετ; Θα είναι όλα καλά και θα έρθει πάλι στην Α1 και θα είναι ευχαριστημένοι όλοι; Το πρόβλημα δηλαδή είναι ο ΕΣΑΚΕ; Η Α2 που κουμαντάρεται από την ΕΟΚ από την οποία υπάρχουν επίσης παράπονα είναι άμεμπτη; Άρα η ΕΟΚ τελικά τι είναι; Η καλή ή κακή της υπόθεσης; 

Και ποια όνομα του μπάσκετ νομίζετε ότι θέλει να παίζει σε μια ομάδα που θα του δίνει χρόνο συμμετοχής 20 λεπτά και αν. Γιατί τα πρωτοκλασάτα ονόματα έχουν θέση μόνο στην Ευρωλίγκα φυσικά. Και αφού όλα γίνονται για το καλό του μπάσκετ η λύση ήταν να βγει ένα κακό πρόσωπο προς τα έξω και να τραβάει η μία πλευρά από τη μία και η άλλη από την άλλη; Δηλαδή ποιος την έχει… μεγαλύτερη. 

Όχι! Οι λύσεις έρχονται με συζητήσεις, με υπομονή και με υποχωρήσεις. Φυσικά χρειάζονται και οι επαναστάσεις. Όμως δεν έχει υπάρξει επανάσταση χωρίς θύματα. Και σε αυτή την περίπτωση το θύμα είναι η ίδια η ομάδα. Ένας ιστορικός σύλλογος που πλέον όλοι θα θυμούνται ότι έπεσε στην Α2 με απόφαση της διοίκησης. Θύματα είναι παίκτες που έχουν φορέσει το εθνόσημο και έχουν σηκώσει τρόπαια. Αυτούς άφησαν να τους ξεφτιλίσουν με ηχητικά και τους βγάζουν σε… υποχρεωτική άδεια από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν θα πάρω θέση υπέρ ή κατά σε ότι ζητάει ο Ολυμπιακός. Επιμένω όμως να θέτω αυτά τα ερωτήματα και όσα προκύπτουν από αυτά. Τροφή για σκέψη για το που σταματάει το δίκιο και ξεκινάει το άδικο και το παράλογο.

Ακούμε εδώ και πολύ καιρό τους υπέρμαχους του #MexriTelous. Καλό θα ήταν να πάρουν το λόγο και όσοι σκέφτονται διαφορετικά και παραμένουν φίλαθλοι των Πειραιωτών.