Στην απίστευτη εκπομπή που προβλήθηκε από τη συχνότητα του BBC με τίτλο «A royal team talk» και στην οποία συμμετείχε και ο Πρίγκηπας Ουίλιαμ ακούγοντας τα προβλήματα και καταθέτοντας τις δικές του απόψεις, οι Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, Τιερί Ανρί, Πίτερ Κράουτς και Ντάνι Ρόουζ μίλησαν για όσα τους έχουν συμβεί στο γήπεδο.

Το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν, πέραν της ανάγκης να γίνει κατανοητό το μέγεθος των προβλημάτων, ήταν και να δώσουν θάρρος σε όσους αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας…

«Με έφτυναν, πήγα στον διαιτητή να του το πω και αδιαφόρησε. Γιατί να διακόπτεται ένα παιχνίδι όταν συμβαίνει κάτι στον διαιτητή και να μη γίνεται αυτό όταν κάτι γίνει με κάποιον ποδοσφαιριστή; Μετά θα λένε “α, ο Ρόουζ έφυγε από το γήπεδο”. Όχι, χρειάζεται τα μεγάλα κεφάλια να δείξουν μηδενική ανοχή» είπε ο Ανρί, με τον Πίτερ Κράουτς να δηλώνει:

«Στην ηλικία των 14-15 ετών έκλαιγα κάθε βράδυ γιατί στο γήπεδο άκουγα από την εξέδρα συνέχεια είτε να με λένε “φρικιό”, είτε να φωνάζουν “το τσίρκο ξέρει ότι είσαι εδώ;”. Εγώ ίσως και να το αντιμετώπιζα αλλά δεν είναι ωραίο όταν είναι η μάνα σου και ο πατέρας σου στο γήπεδο και το ακούνε αυτό για εσένα…».

Ο Ντάνι Ρόουζ από την πλευρά του, είχε μιλήσει για την κατάθλιψη και την ομάδα που προσπάθησε να τον υποβάλει σε εξετάσεις για να δει ότι δεν ήταν τρελός!