Ο Αλί Κοτς επιτέθηκε στον Εργκίν Αταμάν για τα όσα συνέβησαν στον τελικό της Ευρωλίγκα με τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, ενώ χαρακτήρισε τον τεχνικό της Εφές ως ηθοποιό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Φενέρ:

Για την Εφές: «Η Εφές ήταν απίστευτη φέτος. Ηταν άξια στο Final Four και θέλω να τους συγχαρώ. Εγιναν κάποια περιστατικά μετά το παιχνίδι. Μπορεί να μην διήρκεσαν πολύ, ήρθαν στην επικαιρότητα έτσι όπως παρουσιάστηκαν. Είμαι βαθιά λυπημένος που κάνω αυτή τη δήλωση, γιατί μακάρι να μην είχαν γίνει αυτά ανάμεσα σε δύο τουρκικές ομάδες σε τρίτη χώρα. Είναι λυπηρό ό,τι έγινε.

Θέλω να σας πω την αληθινή ιστορία. Οι φίλοι της Φενερμπαχτσέ δεν έφυγαν από το γήπεδο μετά το παιχνίδι μας (σ.σ. μικρός τελικός) και η μεγάλη πλειονότητα υποστήριξε την Εφές ως το τέλος του τελικού. Αυτοί που δεν το έκαναν δεν είπαν τίποτα.

Οταν απέμεναν 25” και τα πάντα είχαν κριθεί κι επειδή έχουν συμβεί πράγματα στο παρελθόν, φίλοι της Φενέρ φώναξαν “πάρε τάιμ άουτ” για τον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος γύρισε δύο φορές προς την εξέδρα. Μπορείτε να το δείτε ξεκάθαρα στη μετάδοση. Οι φίλαθλοι που ήταν πιο κοντά στο παρκέ δεν διάβασαν μόνο τα χείλη του, αλλά άκουσαν τι είπε. Ετσι άλλαξε το μέγεθος του επεισοδίου. Οι φίλαθλοι πιο κοντά στο παρκέ αντέδρασαν και φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν πολλές σωματικές επαφές και χρειάστηκαν αστυνομικοί για να χωριστούν. Ευτυχώς δεν προχώρησε. Ελπίζω να μην συνέβαινε».

Για τον Αταμάν: «Οσα έγιναν είναι μεγάλη ασέβεια εκ μέρους του. Ειδικά όταν γίνονται από μια αθλητική προσωπικότητα δεν είναι αποδεκτά. Οσο για τα σχόλιά του μετά το παιχνίδι, υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων στη χώρα μας. Οι πρώτοι είναι αυτοί που βάζουν στην άκρη ό,τι έχει γίνει και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες. Και υπάρχει και η δεύτερη κατηγορία που προσπαθούν να ανεβάσουν την ένταση και εξαρτώνται από όσα συμβαίνουν για να έχουν πλεονέκτημα.

Το κάνουν για να το παίζουν θύματα. Δυστυχώς ο εν λόγω προπονητής ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Εχουν γίνει πολλά ανάμεσα στη Φενέρ και σε αυτόν σε όσες ομάδες κι αν ήταν. Γι’ αυτό και οι φίλαθλοι της Φενέρ έχουν διαφορετική σκέψη γι’ αυτόν. Εκανε μερικά σχόλια μετά το παιχνίδι αναφέροντας προσβολές εναντίον του, τονίζοντας το fair play και αναμένοντας απολογία.

Πρώτα απ’ όλα είναι λυπηρό που φτάσαμε σε αυτό το σημείο ενώ αναμέναμε ένα ευχαριστώ για την υποστήριξή μας στην Εφές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι φίλαθλοι δεν τον έβρισαν. Του φώναξαν “πάρε τάιμ άουτ”. Μετά τις δικές του βρισιές, πολλά έγιναν στις εξέδρες που ήταν κοντά στο παρκέ. Δεν ξέρω αν έγιναν και κάποια μεμονωμένα περιστατικά και μετά. Ομως αυτός έριξε λάδι στη φωτιά.

Το να το παίζει θύμα λέγοντας ότι ο κόσμος τον έβριζε είναι βολικό γι’ αυτόν. Είναι ο τελευταίος που μπορεί να επικαλείται το fair play, αν αναλογιστούμε τι έχει κάνει στο παρελθόν. Τουλάχιστον σε αγώνες με την Φενέρ. Το να περιμένουμε απολογία είναι μάταιο. Είναι λόγω της μη ειλικρινούς συμπεριφοράς του που επιδιώκει να ανεβάσει την ένταση κι έχει φέρει τα πράγματα ως εδώ.

Ανεξάρτητα από την ψυχολογία του κόσμου, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ενεργήσουμε με τρόπο που αρμόζει. Ομως όταν είσαι πολύ ευγενικός, οι άνθρωποι τείνουν να το εκμεταλλευτούν. Εχουμε playoffs μπροστά μας και δεν χρειάζεται να ανεβάσουμε τους τόνους. Θα έρθουν εδώ, θα πάμε στην έδρα τους. Πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέπτη. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τον κόσμο, ούτε εμείς, αν συνεχίσει έτσι. Ενα λάθος δεν δικαιολογεί το επόμενο. Η συμπεριφορά του κόσμου θα είναι λάθος επίσης.

Ομως προσπαθώ να πω ότι πρέπει να επικεντρωθεί στη δουλειά του, όπως κάνει ο δικός μας προπονητής. Οσο για την Εφές, δεν έχουμε θέματα μαζί τους. Οι επενδύσεις και οι επιτυχίες που έχει η Εφές επί δεκαετίες στο τουρκικό μπάσκετ είναι προφανείς. Τρέφουμε μόνο σεβασμό και συμπάθεια για την Εφές. Γι’ αυτό είμαι τόσο λυπημένος που έχουμε τέτοια προβλήματα λόγω αυτού του προπονητή».