Σε μια εξόχως σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο αθλητής του άλματος επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής που κατηγόρησε τον προπονητή Δημήτρη Κυτέα για ρατσιστική συμπεριφορά.

Ο αθλητής έχει κάνει σχετική καταγγελία μέσω του δικηγόρου του στον ΣΕΓΑΣ και κατηγορεί τον προπονητή Δημήτρη Κυτέα για ρατσιστική συπεριφορά. Ο Δημήτρης Κυτέας θεωρείται από τους κορυφαίους προπονητές επί κοντώ στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια είναι στο πλευρό του Κώστα Φιλιππίδη. Έχει λάβει μέρος ως αθλητής στους Ολυμπιακούς του Μόντρεαλ το 1976.

Σύμφωνα τα όσα καταγγέλει ο νεαρός αθλητής, στις 22 Μαΐου ο προπονητής επιτέθηκε φραστικά με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς τόσο στον αθλητή όσο και στους γονείς του. Το επεισόδιο έλαβε χώρα στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καραλής κάνει μία τέτοια καταγγελία. Πριν από δύο χρόνια η μητέρα του αθλητή είχε καταθέσει υπόμνημα στον ΣΕΓΑΣ για ρατσιστική συπεριφορά του 65χρονου προπονητή.

Όπως καταγγέλεται από τον νεαρό αθλητή ο προπονητής μιλά για εκείνον με υποτιμητικά σχόλια σε άλλους αθλητές. Αναμένεται επίσημη αντίδραση της Ομοσπονδίας αφού όσα καταγγέλονται είναι εξόχως σοβαρά.