Ο Δημήτρης Ιτούδης με τη δεύτερη κατάκτηση της Euroleague ανέβασε τις… μετοχές του και στο ΝΒΑ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν.

Ο 48χρονος Έλληνας τεχνικός έχει το… πακέτο, για να πάει στο ΝΒΑ και να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό: μεγάλη προϋπηρεσία, επιτυχίες, τρόπαια και ένα προφίλ, που ταιριάζει στον «μαγικό κόσμο». Διαθέτει τις γνώσεις και την εμπειρία για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, το οποίο έχει συζητηθεί τα τελευταία χρόνια.

Άλλωστε, το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη κάνει πλέον «άνοιγμα» και στην ευρωπαϊκή αγορά προπονητών, με τους Φοίνιξ Σανς να γράφουν ιστορία πέρυσι, δίνοντας το «τιμόνι» τους στον Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Ο Σέρβος τεχνικός ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος head coach στην ιστορία του ΝΒΑ.

Βέβαια, θυμίζουμε πως στην κορυφαία λίγκα ο Φώτης Κατσικάρης εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή την ελληνική προπονητική σχολή, ως συνεργάτης του Κουίν Σνάιντερ στους Γιούτα Τζαζ.

Σύμφωνα με τον Βατούτιν, λοιπόν, ο Ιτούδης θα δει το όνομά του να γίνεται ακόμα πιο… καυτό στις ΗΠΑ, μετά τη δεύτερη Euroleague, που πήρε με τους Μοσχοβίτες.

«Μπορώ να πω με σιγουριά πως φέτος θα τελειώσει τη σεζόν σε εμάς», είπε με διάθεση για χιούμορ στα ρωσικά media και συνέχισε λέγοντας: «Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα διαπραγματεύσεων. Τι θα γίνει με το ΝΒΑ; Δεν είμαι ο εκπρόσωπός του, αλλά από αυτά που ακούω υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για εκείνον από ομάδες του ΝΒΑ. Πήρε δύο Euroleague σε πέντε χρόνια. Είχε εντυπωσιακό βιογραφικό και πριν την ΤΣΣΚΑ. Ελπίζω να προλάβουμε να έρθουμε σε συμφωνία μαζί του».

Ο Βατούτιν εξήγησε στους Ρώσους πως η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα προσπαθήσει να «δέσει» τον άλλοτε συνεργάτη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως το ενδιαφέρον από το ΝΒΑ ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα το φετινό καλοκαίρι…