Ο κόουτς του ΟΦΗ μίλησε στους συμπατριώτες του για το επίτευγμα της παραμονής των κρητικών στη μεγάλη κατηγορία

Θέμα και στη Χιλή έγινε η παραμονή του ΟΦΗ και ο Χάιμε Βέρα μίλησε σε εκεί ΜΜΕ.«Τα πάρτι διάρκεσε μέχρι την επόμενη ημέρα. Ο κόσμος με φιλούσε», είπε αρχικά. Και μετά στάθηκε στην αγάπη του κόσμου. «Οπου πάω με κερνάνε και δεν με αφήνουν να πληρώσω. Για καφέ, για φαγητό, για ποτό. Ολοι μας βρισκόμασταν για μήνες υπό πίεση, αλλά υπήρξε ανακούφιση. Αυτό σημαίνει πως τα πήγαμε καλά». Στη συνέχεια ανέφερε πως «πριν από 27 χρόνια ήμασταν εδώ σαν παίκτες και τα συναισθήματα είναι έντονα. Ηταν δύσκολο να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Ο Χιλιανός στάθηκε και στην επικοινωνία που έχει με τους παίκτες του. «Δεν μιλάω ελληνικά, αλλά μπορώ να συνεννοηθώ με τους παίκτες μου. Εχουμε Δανό, Γάλλο, Σουηδό, Ιβοριανό, Πορτογάλο, Βραζιλιάνο και δύο Αργεντινούς. Ετσι χρησιμοποιούμε τα αγγλικά και καταλαβαινόμαστε».

Κλείνοντας μίλησε και για την Κρήτη, ενώ σχολίασε πως η καλοκαιρινή προετοιμασία θα γίνει εκτός Ελλάδος. «Το νησί έχει καλοκαίρι για περίπου οκτώ μήνες τον χρόνο. Υπάρχουν παντού παραλίες και ρεστοράν. Εγώ πάντως δεν θα πάω ακόμα διακοπές, καθώς πρέπει να οργανώσω την προετοιμασία που θα κάνουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».