Η Μπουντούτσνοστ εξήγησε την απόφασή της να αποχωρήσει από τη Γενική Συνέλευση της Αδριατικής Λίγκας και ξεκαθάρισε τους όρους για να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Ο πρόεδρος της Μπουντούτσνοστ, Ντράγκαν Μπόκαν αποχώρησε από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση της Αδριατικής Λίγκας αφού δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα των Μαυροβούνιων σε ό,τι αφορά την ακύρωση των επεισοδιακών τελικών με τον Ερυθρό Αστέρα.

Σήμερα η ομάδα εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση κι αναφέρθηκε στο μέλλον της στη διοργάνωση:

«Έπειτα από τη χθεσινή συνάντηση της Αδριατικής Λίγκας που διεξήχθη στην Μπάνια Λούκα, η Μπουντούτσνοστ θέλει να ευχαριστήσει τον πρόεδρο Ίγκορ Ντόντικ για την εξαιρετική οργάνωση και τεχνική υποστήριξη προς όλους τους εκπροσώπους των ομάδων που συγκεντρώθηκαν εκεί.

Η Γενική Συνέλευση της ABA Liga πραγματοποιήθηκε υπό τις καλύτερες συνθήκες, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων κατανόησε πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στη διοργάνωση και οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι πολύ σημαντικές.

Σε κάθε περίπτωση, οι λανθασμένες αποφάσεις σε ό,τι αφορά τους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας, ειδικά στο Game 5 είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της διοίκησης, γεγονός που επιβεβαιώνει την ετοιμότητα της ομάδας να κάνει σημαντικά βήματα ώστε να μην επαναληφθούν ξανά ανάλογα περιστατικά.

Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η καλή λειτουργία της ABA Liga. Οι ομάδες πρέπει να συμβάλουν στη σωστή λειτουργία και να ακολουθήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η Αδριατική Λίγκα να λειτουργήσει στο πιο υψηλό επίπεδο. Η Μπουντούτσνοστ καταδικάζει τα περιστατικά βίας που σημάδεψαν τους περσινούς τελικούς της Αδριατικής Λίγκας. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το μπάσκετ. Θα συνεχίσουμε στην Αδριατική Λίγκα εφόσον προτεραιότητα είναι το μπάσκετ και τίποτα άλλο».