Ο Τζενάρο Γκατούζο άφησε τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του.

Περήφανος για την προσπάθεια της Μίλαν, αλλά καταρρακωμένος που δεν κατάφερε ξανά να κερδίσει εισιτήριο για το Champions League δήλωσε ο Τζενάρο Γκατούζο μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Serie A, ενώ άφησε τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του. 

«Ευχαριστώ την ομάδα. Το ότι τελειώσαμε τη σεζόν με 68 βαθμούς με γεμίζει περηφάνια, παρότι με πονά που δεν θα είμαστε στο Champions League», τόνισε ο «Ρίνο». 

«Η δουλειά ενός προπονητή αξιολογείται από τη διοίκηση. Θα μιλήσω μαζί της και θα δούμε. Θέλω να ακούσω τι γνώμη έχουν για τη δουλειά μου. Έχω μεγάλη ιστορία με αυτή την ομάδα και ένιωσα μεγαλύτερη πίεση από όση θα έπρεπε. Τους τελευταίους 18 μήνες μετά βίας κοιμόμουν και πνευματικά είμαι κομμάτια. Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβω υπόψη», πρόσθεσε. 

Ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ άφησε να εννοηθεί πως χρειάζονται αλλαγές στην ομάδα για να ανέβει επίπεδο και να είναι πιο ανταγωνιστική την επόμενη σεζόν. «Κάναμε λάθη και στο εξής πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατό λιγότερα. Θεωρώ όμως πως ήταν μια θετική σεζόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε την ίδια συνέπεια τους τελευταίους 3-4 μήνες και περάσαμε άσχημες περιόδους. Προσωπικά δεν συμφωνώ πως οι παίκτες μας εξελίχθηκαν, καθώς πολλοί από αυτούς έπαιξαν πολύ κάτω από το επίπεδο και τις δυνατότητές τους. Πιστεύω πως έχουμε μια ομάδα με ποιότητα και προοπτικές, αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ σε σχέση με τους 68 βαθμούς που πήραμε φέτος. Θα είναι δύσκολο».