Η Άστον Βίλα χρειάστηκε να περιμένει τρία χρόνια για να επιστρέψει στην Premier League και το έκανε χωρίς να δυσκολευτεί αφού επικράτησε με 2-1 επί της Ντέρμπι και πρόσθεσε στα ταμεία της ομάδας τα 170 εκατ. λίρες.

Οι παίκτες του Σμιθ ήταν εμφανώς καλύτεροι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς όμως να καταφέρνουν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ρους. Οι “μάχες” στον χώρο του κέντρου ήταν πολύ δυνατές και το θέαμα είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα, ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια. Όμως ο Ελ Γκάζι είχε διαφορετική άποψη και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα με τις δυνατές μονομαχίες να έχουν τον κύριο λόγο και οι φάσεις μπροστά από τους δύο τερματοφύλακες να είναι ελάχιστες. Οι “χωριάτες” αξιοποίησαν εξαιρετικά το δώρο του Ρους και ο ΜακΓκιν έκανε το 0-2 και έφερε την ομάδα του μία “ανάσα” από την άνοδο. Ο Λάμπαρντ από εκείνο το σημείο αποφάσισε να ρισκάρει και να τα παίξει όλα για όλα, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, καθώς οι παίκτες της Βίλα είχαν κλείσει εξαιρετικά όλους του διαδρόμους. Τα “κριάρια” κατάφεραν να μειώσουν με το γκολ του Μάριοτ σε 1-2, όμως στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η άνοδος κατέληξε στην Βίλα.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Νταν Σμιθ): Στιρ, Ελμοχαμάντι, Τουανζέμπε, Μινγκς (86’ Χοζ), Τέιλορ, Χουριχέιν, ΜακΓκιν, Γκρίλις, Αντόμα (73’ Αντόμα), Ελ Γκαζί, Άμπραχαμ.
ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΟΥΝΤΙ (Φραν Λάμπαρντ): Ρους, Τομόρι, Κίο, Γουίλσον, Μάουντ, Λόρενς (73’ Γιόζεφζοουν), Τζόνσον, Μπένετ (69’ Γουάγκορν), Κόουλ, Μπόγκλ, Χάντλστοουν (63’ Μάριοτ).