Ο Ράφα Ναδάλ πέρασε το πρώτο τεστ του φέτος στο Roland Garros και πάει φουλ για τον 12ο τίτλο του στη διοργάνωση!

Ο βασιλιάς του χώματος νίκησε τον Νταβίντ Γκοφέν (Νο.27) με 6-1, 6-3, 4-6, 6-3 και πέρασε για 14η φορά στη φάση των «16» του Roland Garros.

Ισοφάρισε, δηλαδή, μετά από λίγη μόνο ώρα το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ!

Καλά διαβάσατε, ο αριστερόχειρας Ισπανός έχασε το πρώτο του σετ στη φετινή διοργάνωση, καθώς σχεδόν ανέλπιστα ο Γκοφέν τον «έσπασε» στο 4-4 του τρίτου και στη συνέχεια μείωσε σε 2-1!

Ο Ναδάλ, ωστόσο, παρά την… πίεση του κοινού, πήρε το πολυπόθητο προβάδισμα στο τέταρτο σετ (3-1) και τελικά έκλεισε το ματς σε 2 ώρες και 49 λεπτά.

Θα παίξει στη συνέχεια με έναν εκ των Χουάν Ιγνάσιο Λοντέρο, Κορεντίν Μουτέ, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι σχεδόν… εξασφαλισμένη η θέση στα προημιτελικά του χωμάτινου major.

Και αν θέλετε να προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα, ο αντίπαλός του στην προημιτελική φάση θα προκύψει από τον αγώνα ανάμεσα στον Κέι Νισικόρι και τον Μπενουά Περ.

Ο δρόμος, δηλαδή, προς την τετράδα είναι ορθάνοιχτος και ενδεχομένος να φτάσει μέχρι εκεί αρκετά ξεκούραστα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τη σοκαριστική ήττα του από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ στοn τέταρτο γύρο του Roland Garros.

Από τότε μόνο ο Νόβακ Τζόκοβιτς το 2015 κατάφερε να τον σταματήσει στο αγαπημένο του τουρνουά!

Ο Ναδάλ πήρε την πρόκριση, αλλά ο Γκοφέν κέρδισε μεγάλο χειροκρότημα, ειδικά με αυτόν τον απίστευτο πόντο που κέρδισε στο δεύτερο σετ!