Ο Ρότζερ Φέντερερ γνωρίζει ότι δεν είναι το φαβορί στον ημιτελικό του Roland Garros με τον Ράφα Ναδάλ, αλλά δεν φαίνεται να φοβάται την αναμέτρηση της Παρασκευής με τον αιώνιο αντίπαλό του.

“Πάντα υπάρχει η πιθανότητα νίκης, αλλιώς κανείς δεν θα ερχόταν στο γήπεδο γιατί όλοι θα ήξεραν το αποτέλεσμα», τόνισε ο Ελβετός στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Σταν Βαβρίνκα. «Κάθε ματς πρέπει να παιχτεί, πριν κριθεί. Και όλοι αυτό σκέφτονται όταν αντιμετωπίζουν τον Ράφα. Ξέρουν ότι θα είναι δύσκολο. Απλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να έχει πρόβλημα. Μπορεί να είναι άρρωστος. Δεν ξέρεις. Μπορεί να παίζεις εξαιρετικά και εκείνος να ταλαιπωρείται. Μπορεί να έχει αέρα, δέκα διακοπές λόγω βροχής».

Στη συνέχεια είπε στην ουσία ότι δεν φοβάται να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ισπανό… «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω εναντίον του Ράφα, διότι αν θες να πετύχεις κάτι στο χώμα, αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα πέσεις πάνω στον Ναδάλ, γιατί είναι τόσο δυνατός που θα είναι εκεί. Το ήξερα όταν αποφάσισα να παίξω στο χώμα ότι κάποια στιγμή θα συμβεί. Αν είχα στο μυαλό μου να τον αποφύγω, τότε δεν θα έπρεπε να παίξω στο χώμα. Αυτή η νοοτροπία με βοήθησε να παίξω τόσο καλά μέχρι τώρα στο τουρνουά».

Ο Φέντερερ τόνισε, τέλος, ότι είναι πάντα δύσκολο να παίζεις με αριστερόχειρα. «Παλιά το μισούσα. Τώρα μου αρέσει, διότι είναι μια τεράστια πρόκληση να αγωνίζεσαι εναντίον τους. Και αυτός είναι ο καλύτερος με τον οποίο έχω παίξει. Ανυπομονώ για το τεστ».