Οι αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι το “hot” θέμα που συζητείται έντονα το τελευταίο διάστημα και ισπανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν τη νέα του μορφή.

Πολλοί σύλλογοι και σχεδόν σύσσωμες οι ευρωπαϊκές Λίγκες έχουν αντιταχθεί στις αλλαγές που προωθούνται και αναμένεται να υλοποιηθούν από το 2024.

Παρά το γεγονός ότι οι αντιδράσεις είναι πολλές και έντονες, η UEFA δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στις αλλαγές που θα αλλάξουν σε πολλά σημεία το Τσάμπιονς Λιγκ όπως είναι σήμερα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μετέδωσαν οι ραδιοφονικοί σταθμοί «Radio Marca» και «Cope» στην Ισπανία, στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ θα συμμετέχουν και πάλι 32 ομάδες, ενώ θα υπάρχουν προβιβασμοί και υποβιβασμοί.

Συγκεκριμένα:
-Στην πρώτη φάση θα παίζουν 32 ομάδες, που θα είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους με οκτώ ομάδες έκαστος (14 αγωνιστικές).

-Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκρίνονται στους «16».

-Η τελευταία ομάδα κάθε ομίλου θα υποβιβάζεται στο Γιουρόπα Λιγκ.

-Οι έκτοι και οι έβδομοι κάθε ομίλου θα παίζουν play out για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό σημαίνει πως συνολικά οκτώ ομάδες (δύο από κάθε όμιλο) θα πέφτουν κάθε σεζόν από το Τσάμπιονς Λιγκ στο Γιουρόπα Λιγκ.

Υπάρχουν σύλλογοι που έχουν εγκρίνει αυτή τη μορφή, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην συνάντηση του προσεχούς Αυγούστου στο Μονακό.