Ο Ράφα Ναδάλ απέδειξε για ακόμα μία φορά τον λόγο που είναι ο Βασιλιάς στο χωμάτινο έδαφος και επικράτησε με σχετική άνεση επί του Ρότζερ Φέντερερ με 3-0 (6-3, 6-4, 6-2) και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Roland Garros.

O Ισπανός ήταν για ακόμα μία φορά απολαυστικός και έδειχνε ασταμάτητος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ελβετού, που όμως δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό του. Πλέον ο 33χρονος περιμένει τον αντίπαλό του στον τελικό με στόχο να φτάσει στον 12ο τίτλο στο Παρίσι.

Ο 38χρονος ξεκίνησε το παιχνίδι του με αρκετά λάθη που έδωσαν το δικαίωμα στον αριστερόχειρα τενίστα να προηγηθεί με 2-0, ενώ και το τρίτο σετ ήταν δικό του παρά τις προσπάθειες του Ελβετού. Ο Φέντερερ μείωσε σε 3-2, αλλά ο Nadal, σε ένα game διάρκειας 10 λεπτών, έκανε το break έπειτα από 6 break point και ανέκτησε το πάνω χέρι, κάνοντας το 4-2. Ο Ράφα υπερασπίστηκε το σερβίς του στα επόμενα 2 games και έφτασε στο 6-3, κατακτώντας το 1ο σετ.

Πιο κλειστό ήταν το 2ο σετ, στο οποίο ο Roger έκανε πρώτος το break και βρέθηκε να προηγείται με 2-0. Είχε μια μπάλα για το 3-0 ο Ελβετός, αλλά δεν την αξιοποίησε και το πλήρωσε, καθώς ένα νέο break από τον Ράφα έφερε ξανά την ισορροπία στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια ο Φέντερερ έδειχνε να πατάει καλά και προηγήθηκε με 3-2 και με 4-3, στο 9ο game όμως δεν μπόρεσε να πάρει νέο προβάδισμα και να μεταφέρει αρκετή πίεση στην αντίπαλη πλευρά, καθώς απώλεσε το προβάδισμα με 40-0 και έχασε 5 πόντους στη σειρά στο σερβίς του. Ήταν ένα καταστροφικό break, καθώς ο Rafa πέρασε μπροστά με 5-4 και με love service game κατέκτησε το 2ο σετ στο 10ο game.

Επιπλέον, αυτό το game στοίχισε και στο 3ο σετ αρκετά απ’ ότι φάνηκε, καθώς η απόδοση του Ελβετού ήταν αρκετά πεσμένη σε σχέση με τα 2 προηγούμενα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ράφα, που με αμείωτη την ένταση στο παιχνίδι του έκανε break στο 3ο (2-1) και στο 5ο game (4-1), για να φτάσει στη νίκη έπειτα από 2 ώρες και 25 λεπτά αγώνα.