Οι δηλώσεις των Ανδρεόπουλου, Φιλίποφ και Ζήση για την νίκη επί της Ουγγαρίας

Η Εθνική Ανδρών επικράτησε 3-1 της Ουγγαρίας για την 4η αγωνιστική του Silver European League με τους πρωταγωνιστές να συμφωνούν ότι αυτό που μετράει περισσότερο είναι οι τρεις πόντοι, παρά την απώλεια του σετ.

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Ομοσπονδιακός προπονητής): «Κάθε νίκη της Εθνικής είναι σημαντική. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Κάναμε πάρα πολλά λάθη. Αν και είχαμε υψηλή αποτελεσματικότητα στην επίθεση δώσαμε νομίζω 12 λάθη στο πρώτο σετ τα οποία ήταν καθοριστικά για να το χάσουμε. Μετά τις αλλαγές στην ομάδα το παιχνίδι ισορρόπησε και καταφέραμε να πάρουμε μια ακόμη νίκη. Ο όμιλος έχει άλλα δύο παιχνίδια. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη Η πολύ καλή εμφάνιση στα δύο τελευταία σετ σημαίνει πως η ομάδα πίεζε από την αρχή για να την φτάσει σε αυτή».

Ντίμα Φιλίποφ (πασαδόρος Εθνικής Ανδρών): «Ήταν πολύ σημαντικό τρίποντο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και σε αυτά που μπήκαν στην διάρκεια του ματς και βοήθησαν για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Από κει και πέρα έχουμε ακόμα δύο κρίσιμα ματς μπροστά μας που πρέπει να τα πάρουμε με καθαρό σκορ για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης. Είμαστε όλοι κουρασμένοι από το τέλος των πρωταθλημάτων. Κάθε μέρα δίνουμε το 100%. Είναι σημαντικό που η Ομοσπονδία μας δίνει την ευκαιρία κάθε χρόνο να παίρνουμε μέρος σε διοργανώσεις όπως το European league. Εκτός των άλλων είναι και μία μίνι προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Δημήτρης Ζήσης (λίμπερο Εθνικής Ανδρών): «Ήρθε μια νίκη χωρίς να παίξουμε τόσο καλά. Η σημαντική αλλαγή θεωρώ πως ήταν ο Μένιος (Κοκκινάκης). Ισορρόπησε το ματς, δεν κάναμε άμεσα λάθη και μας έδωσε ηρεμία. Το σετ που χάσαμε μετριάζει την χαρά μας, αλλά πιστεύω ότι και η Αυστρία μπορεί να χάσει σετ από εδώ και πέρα. Έχουμε ακόμα δύο ματς με την θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου τη Βοσνία. Οφείλουμε να δείξουμε προσοχή και να πάρουμε 6 πόντους με 6-0 σετ».