Χαλαρός εμφανίστηκε ο Λιούις Χάμιλτον μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Καναδά, o oποίος απέδωσε τη δεύτερη θέση του στην ταχύτητα των Ferrari στις μεγάλες ευθείες.

Διόλου αγχωμένος δεν ήταν ο Λιούις Χάμιλτον παρά το γεγονός, ότι στο Γκραν Πρι του Καναδά δεν θα ξεκινήσει από την Pole position, αλλά από τη δεύτερη θέση. Ως γνωστόν την Pole position την «έκλεψε» την ύστατη στιγμή από τον Βρετανό ο Φέτελ, ωστόσο ο οδηγός της Mercedes ήταν χαλαρός και εξήγησε και τους λόγους λέγοντας, ότι «δεν αποτελεί απογοήτευση, έκανα τα πάντα, που ήταν δυνατά. Είμαι χαρούμενος, γνωρίζαμε ότι η Ferrari είναι γρηγορότερη στις ευθείες. Όμως έτσι πρέπει να είναι οι μηχανοκίνητοι αγώνες. Χαίρομαι για τη μάχη με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες».

Ο Βρετανός έχει όντως δίκιο, γιατί οι μεγάλες ευθείες της πίστας του Μόντρεαλ δίνουν ένα πλεονέκτημα στους Κόκκινους, οι οποίοι υστερούν πάλι με τη σειρά τους στις στροφές. Ωστόσο η χάραξη του αυτοκινητοδρομίου στον Καναδά ευνοεί τη Ferrari, η οποία ποντάρει πολλά σε αυτόν τον αγώνα.