O Ντανίλο Γκαλινάρι θα δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και θα ενισχύσει την Εθνική Ιταλίας κάτι για το οποίο ανυπομονεί.

Ο Ιταλός φόργουορντ, ο οποίος αγωνίστηκε τελευταία φορά με τα χρώματα της πατρίδας του στο Ευρωμπάσκετ του 2017, επέστρεψε και μετά από μία γεμάτη χρονιά με τους Κλίπερς μετράει αντίστροφα για την έναρξη του Παγκοσμίου της Κίνας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Corriere dello Sport», εμφανίστηκε χαρούμενος και έτοιμος να προχωρήσει αρκετά μακριά στη διοργάνωση.

«Είναι τεράστιο το γεγονός ότι η Εθνική επιστρέφει στη διοργάνωση απέναντι στους καλύτερους από όλο τον κόσμο», ανέφερε αρχικά προτού συνεχίσει λέγοντας:

«Θέλουμε να κάνουμε καλή διοργάνωση και αυτό δεν έχει αλλάξει από τότε που ξεκινήσαμε να φοράμε τη φανέλα των Ατζούρι. Δεν ακούγεται καινούργιο σε κανέναν, αλλά ο κάθε αθλητής ονειρεύεται και θέλει πάντα να αγωνίζεται για τη χώρα του».

Επίσης μίλησε για τον όμιλο στον οποίο βρίσκεται η Ιταλία (Φιλιππίνες, Ανγκόλα και Σερβία), καθιστώντας τους ίδιους με τους «Πλάβι» φαβορί για να συνεχίσουν στην επόμενη φάση:

«Εμείς δεν μπορούμε να υποσχεθούμε κάτι τώρα. Είμαστε ακόμη μήνες μακριά, θα δούμε όταν θα βρεθούμε στο παρκέ, πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε απέναντι στους αντιπάλους μας. Για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση είναι απαραίτητο για εμάς και τη Σερβία, οι δύο ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να σεβαστούμε και τις Φιλιππίνες και την Ανγκόλα» υποστήριξε ο Γκαλινάρι.