Οι Ουόριορς μπόρεσαν και χωρίς τον Ντουράντ, που τραυματίστηκε στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, και με τους «Splash Brothers» να δίνουν τις απαντήσεις τους με 3 τρίποντα-«μαχαιριές», έδειξαν «μέταλλο» πρωταθλητή στο Τορόντο, κερδίζοντας με 106-105 τους Ράπτορς και μένοντας ζωντανοί στους τελικούς του ΝΒΑ.

Οι παίκτες του Στιβ Κερ σε ακόμη έναν αγώνα έπρεπε να τελειώσουν με απώλειες, αφού στη διάρκεια του ματς έμειναν εκτός «μάχης» τόσο ο σούπερ σταρ τους όσο και ο Κέβον Λούνεϊ, τον Καουάι Λέοναρντ να «ξεσπά» στην τελευταία περίοδο και να μοιάζει να δίνει την νίκη στην ομάδα του, αλλά άντεξαν και έκαναν το «μπρέικ», για να μειώσουν τη σειρά σε 3-2. Οι «Δεινόσαυροι» κρατούν, βέβαια, το προβάδισμα, αλλά έχασαν «χρυσή» ευκαιρία να αναδειχθούν πρωταθλητές.

Ο Στεφ Κάρι τελείωσε στους 31 πόντους, με 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Κλέι Τόμπσον συμπλήρωσε με 26 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Πολύτιμες οι βοήθειες του ΝτεΜάρκους Κάζινς με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ. Στην απέναντι πλευρά, οι 26 πόντοι με 12 ριμπάουντ του Καουάι Λέοναρντ δεν έφταναν.

Ο Ντουράντ άρχισε ιδανικά το ματς και το ίδιο ίσχυσε για την ομάδα του, με τα δικά του τρίποντα πήρε αφορμή, για να πετύχει 5/5 έξω από τη γραμμή των 7.25 μέτρων, προηγούμενη με 12-19 στο πρώτο 5λεπτο. Ο Λέοναρντ «ξεμπούκωσε» σε εκείνο το σημείο και οι Ράπτορς έκαναν την ανατροπή με επιμέρους σκορ 11-2, αλλά η τρομερή τριάδα του «KD» με τους Κάρι και Τόμπσον κράτησαν μπροστά το Γκόλντεν Στέιτ (28-34).

Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο σταθμός ήταν ο τραυματισμός του Ντουράντ στη δεξιά γάμπα, φεύγοντας για τα αποδυτήρια, αλλά ο Κάζινς φώναξε «παρών», βρίσκοντας λύσεις κοντά και μακριά από το καλάθι, για να δώσει διψήφιο προβάδισμα στους Ουόριορς (35-46). Στο επόμενο 8λεπτο, η αντίδραση των παικτών του Κερ φάνηκε αρκετά καλή, με τις προσπάθειες των Λέοναρντ και Σιάκαμ να μην φέρνουν τη διαφορά κάτω από τους 6 πόντους (56-62).

«Πολεμιστές»… μαινόμενοι επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, με τρίποντα να πέφτουν «βροχή» από τους «Splash Brothers» και το λέι απ του Λούνει λίγο μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου να φέρνει για πρώτη φορά στο +14 την απόσταση (63-77). Οι πολύτιμες λύσεις του Γκασόλ εμφανίστηκαν ξανά κάπου εκεί, ώστε να περιοριστεί η ζημιά για τους παίκτες του Νερς, που την εμφάνιση και του Λάουρι κατάφεραν να «κόψουν» τη διαφορά στους 6 πόντους στο τέλος του δωδεκαλέπτου (78-84).

Αυτή η μείωση έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους, με τον Λάουρι από μακριά και τον Ιμπάκα από κοντά να δίνουν το σύνθημα, για να έρθει ο Λέοναρντ με 10 συνεχείς πόντους για την ομάδα του και να δώσει το προβάδισμα με 103-97 στο τρίλεπτο για την εκπνοή. Εκεί, όμως, ήρθαν και πάλι οι «Splash Brothers», που με 3 τους τρίποντα έδωσαν το προβάδισμα, με τον Τόμπσον να σκοράρει για το 103-106 στα 57.6″. Μετά το μπρος-πίσω του Γκριν, ο Λάουρι κράτησε την ομάδα του και στα 29.9″ με λέι απ διαμόρφωσε το 105-106 και ο Κάζινς έκανε επιθετικό φάουλ, αλλά στην τελευταία επίθεση ο Λάουρι έκανε ένα τραγικό σουτ και το «μπρέικ» ήταν γεγονός.

Τα δωδεκάλεπτα: 28-34, 56-62, 78-84, 105-106

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης