Οι παίκτες της Ελλάδας φάνηκαν να είχαν το μυαλό τους στις καλοκαιρινές τους διακοπές, με την Αρμενία να κάνει ότι θέλει στο ΟΑΚΑ και να παίρνει το τεράστιο “διπλό” με 2-3, που στέλνει την Εθνική μας με το ένα πόδι εκτός Euro 2020.

Το σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη συνέχισε τις κακές εμφανίσεις της τελευταίας περιόδου και μετά την ήττα στο φιλικό από την Τουρκία και σε επίσημη αναμέτρηση από την Ιταλία ήρθε και το σημερινό αποτέλεσμα που κάνει το έργο της για την συνέχεια ακόμα πιο δύσκολο.

Οι Αρμένιοι πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και έδειξαν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, με τους Έλληνες παίκτες να δείχνουν να τα έχουν χαμένα. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που άνοιξαν το σκορ με τον Καραπετιάν, που απέφυγε και τον Βλαχοδήμο και πλάσαρε προ κενής εστίας για το 0-1. Οι διεθνείς μας πίεζαν όμως στην τελική προσπάθεια δεν είχαν σωστές επιλογές, από την άλλη ο Γκαζαριάν στο 33′ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, όταν βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα. Οι πολλές διακοπές στον ματς χαλούσαν τον ρυθμό και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην, οι Έλληνες έκλεισαν στα καρέ τους Αρμένιους και έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να φτάσουν στο γκολ. Το οποίο ήρθε στο 54′ ο Φορτούνης βρήκε τον Ζέκα που σούταρε δυνατά, με τον Αϊραπετιάν να κάνει λάθος και η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-2. Η Ελλάδα ανέβασε εντυπωσιακά την απόδοσή της και δημιούργησε φάσεις μπροστά από την εστία των Αρμένιων, όμως ο Κουλούρης δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Μιχιταριάν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπαρσεγιάν πλάσαρε εύστοχα για το 1-3. Σχεδόν όλη η Ελλάδα είχε βγει στην επίθεση για κάποιες τελευταίες προσπάθειες χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα. Η μείωση του σκορ ήρθε από την εντυπωσιακή προσπάθεια του Κώστα Φορτούνη που απέφυγε τέσσερις αντιπάλους και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε προ κενής εστίας για το 2-3. Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες έχασαν από μία καλή στιγμή με τον Κολοβό να μην καταφέρνει να κερδίσει τον Αϊραπετιάν από πολύ καλή θέση, ενώ ο Βλαχοδήμος σε δύο περιπτώσεις σταμάτησε τον Μιχιταριάν, με το 2-3 να μένει μέχρι το τέλος.