Σε ξεχωριστό σκηνικό διεξάγεται απόψε στην Πάτρα (18:30) ο δεύτερος τελικός του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να θέλει ζευγάρωμα νικών και τον Προμηθέα να γιορτάσει με μία έκπληξη την σπουδαία αυτή στιγμή.

Δύο ημέρες μετά την επιβλητική επικράτηση των «πράσινων» στο Game 1 της σειράς, Προμηθέας και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναμετρώνται ξανά στην κούρσα διεκδίκησης του τίτλου. Σε μία αναμέτρηση ιστορική για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιείται τελικός σε πόλη εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. 

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, το παιχνίδι στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος» είναι sold out, με τον κόσμο της Πάτρας να δίνει δυναμικό παρών. Για τον Προμηθέα πρόκειται για μία γιορτινή-ιστορική συγκυρία, με την ομάδα του Μάκη Γιατρά να ψάχνει την έκπληξη και την ισοφάριση των τελικών. Χωρίς προβλήματα οι Αχαιοί.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναζητά το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα που θα τον στείλει μία νίκη μακριά από το 38ο πρωτάθλημά του, μερικές ώρες μετά το κάλεσμα της «πράσινης» ΚΑΕ στον κόσμο για το τρίτο ματς (γενική είσοδος 1 ευρώ). Μαζί με την αποστολή στην Πάτρα βρίσκεται ο Λεκαβίτσιους, του οποίου την συμμετοχή θα αποφασίσει ο Ρικ Πιτίνο.

Τζάμπολ στην αναμέτρηση στις 18:30, τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 2. Διαιτητές οι Καρακατσούνης, Σώμος και Καλδίρης.