Ο Βενσάν Κολέ μίλησε για την επιλογή του να καλέσει τέσσερις παίκτες, που αγωνίστηκαν στα «παράθυρα», στην προεπιλογή της Γαλλίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας τόνισε ότι με αυτήν την κίνησή του στέλνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς αυτοί οι τέσσερις παίκτες ήταν οι ηγέτες των «τρικολόρ» στα «παράθυρα» της FIBA και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την προεπιλογή της Εθνικής.

Ο Κολέ δήλωσε: «Στέλνουμε ένα μήνυμα με την πρόσκληση 4 παικτών που συμμετείχαν στα Παράθυρα. Για τον Αντριου Αλμπισί και τον Πολ Λεκόμπ ήταν προφανές ότι θα κληθούν εξαιτίας της παρουσίας που είχαν μέσα στο γήπεδο, την ικανότητά τους, με την ηγετικότητα που έδειξαν και τις αρχές που ξεδίπλωσαν καθ’όλη τη διάρκεια των Παραθύρων. Ηταν οι ηγέτες της ομάδας που μας έφερε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ματίας Λεσόρ έδειξε τα ίδια στοιχεία τους τελευταίους μήνες. Η μπασκετική ικανότητά του είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα σε όλους τους υπόλοιπους. Ειναι χαμηλός, αλλά πολύ δυναμικός σέντερ και θα μας βοηθήσει. Ο Αμάτ Εμπαγιέ ήταν η έκπληξη των Παραθύρων. Μπορεί να μην ανήκει ακόμα στο τελικό ρόστερ, αλλά είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς».