Ο Ματίας Λιχτ μπορεί να είναι μόλις 19χρονών ωστόσο έχει καταφέρει να σφάζονται στα πόδια του τα πιο γνωστά κλαμπ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, προκειμένου να τον φέρουν με το μέρος τους.

Ο λόγος για τον 19χρονο κεντρικό αμυντικό Ματάις Ντε Λιχτ, ο οποίος την σεζόν που πέρασε αποτέλεσε μία από τις αποκαλύψεις του Άγιαξ, με συνέπεια ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λίβερπουλ να παρακολουθούν την περίπτωση του.

Ωστόσο ο νεαρός άσος παρά τα όσα γράφονται στον Τύπο, δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση. Ο παλαίμαχος άσος του Αίαντα Ρόναλντ Ντε Μπουρ, σε δηλώσεις του έσπευσε να εξηγήσει τον λόγο που ο παίκτης πρέπει να πάει στην Μπαρτσελόνα: «Είναι ένας παίκτης, που για μένα, μπορεί να παίξει για οποιαδήποτε ομάδα. Για μένα θα ήταν καλύτερα να τον δω να παίζει στην Μπαρτσελόνα επειδή είναι ένας σύλλογος με την ίδια φιλοσοφία του Άγιαξ.

Ξεκίνησε στον Άγιαξ στα 10 του και έχει μια φιλοσοφία που είναι πολύ κοντά σ’ αυτήν την Μπαρτσελόνα.

Δεν θα χρειαζόταν χρόνο να προσαρμοστεί, θα ήταν έτοιμος να παίξει. Ο κόσμος τον βλέπει με την μπάλα αλλά και χωρίς αυτήν είναι πολύ καλός. Η Παρί είναι μια πολύ καλή ομάδα, με σπουδαίους παίκτες αλλά δεν παίζει όπως έχει μάθει ο Ντε Λιχτ» ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση του.