Ο Δημήτρης Αγραβάνης θα δώσει το παρών στο τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το διάστημα 20-23 Ιουνίου 2019.

Ο Έλληνας φόργουορντ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που θα συμμετέχει στο μεγάλο αθλητικό γεγονός και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο Γκάλη.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που προσκλήθηκα σε αυτό το τουρνουά. Τέτοιες πρωτοβουλίες και ενέργειες είναι θετικές και πρέπει να επιβραβεύονται. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον μεγάλο Νίκο Γκάλη.

Ο Γκάλης είναι ο καλύτερος Έλληνας παίχτης όλων των εποχών. Είναι παράδειγμα προς μίμηση και μια τεράστια προσωπικότητα. Το ελληνικό μπάσκετ του χρωστάει πολλά».

Δηλώστε συμμετοχή στο GalisBasketball3on3 συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Αγραβάνη

Ο Δημήτρης Αγραβάνης είναι Έλληνας μπασκετμπολίστας με ύψος 2,08 μέτρα. Γεννήθηκε στο Μαρούσι στις 20 Δεκεμβρίου 1994.

Ο Αγραβάνης ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ στα νεανικά τμήματα του Γ.Σ. Αμαρουσίου, υπογράφοντας εν τέλει επαγγελματικό συμβόλαιο την περίοδο 2010-11. Από τους κιτρινόμαυρους αποχώρησε το καλοκαίρι του 2012 με προορισμό τον Πανιώνιο, με τον οποίο αγωνίστηκε εκτός από την Α1 Εθνική και σε έναν αγώνα του EuroCup. Το Μάρτιο του 2013 συμμετείχε στο All-Star Game ως μέλος της ομάδας U18.

Στη συνέχεια έλαβε μεταγραφή στον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Με την ομάδα του Πειραιά κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο τον Οκτωβριο του 2013 και συγκεκριμένα το Διηπειρωτικό Κύπελλο της FIBA. Τον ίδιο μήνα πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στην EuroLeague και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη εναντίον της Γαλατάσαραϊ. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας, το 2015 και το 2016.

Ο Αγραβάνης συμμετείχε το 2015 στα NBA Ντραφτ και επελέγη 59ος από την ομάδα Ατλάντα Χοκς.

Με τη φανέλα της Εθνικής έχει πραγματοποιήσει 23 συμμετοχές, ενώ συμμετείχε και στο Ευρωμπάσκετ του 2017.