Τον «γηπεδούχο» Κάιλ Έντμουντ θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ντεμπούτο του στο περίφημο τουρνουά του Queen’s Club, που διεξάγεται την προσεχή εβδομάδα.

Μετά την ήττα από τον Νικολάς Τζάρι στο Ροσμάλεν στη φετινή πρεμιέρα του στο χορτάρι, ο Στέφανος ελπίζει σε μια καλύτερη πορεία στο Λονδίνο, στην πρόβα τζενεράλε του εν όψει Wimbledon (1-14/7).

Το γρασίδι, άλλωστε, είναι μια επιφάνεια που ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι του και είναι βέβαιο πως μπορεί να πάει μακριά στο All England Club.

Προέχει, φυσικά, τώρα το Fever Tree Championships στο Queen’s, όπου ο Στεφ καλείται αρχικά να αποκλείσει τον Βρετανό Έντμουντ, Νο.29 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 20χρονος Έλληνας, επικεφαλής του ταμπλό, θα παίξει στον δεύτερο γύρο με έναν εκ των Μικαΐλ Κουκούσκιν, Ζερεμί Σαρντί, ενώ στα προημιτελικά λογικά θα πέσει πάνω σε Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ ή Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Στα ημιτελικά ενδεχομένως να συναντήσει τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο ή τον Μίλος Ράονιτς.

Στο Νο.2 του ταμπλό είναι ο Κέβιν Άντερσον, που προέρχεται από τραυματισμό και μπορεί να αναμετρηθεί με τον Στέφανο μόνο στον τελικό.

Στην ίδια πλευρά του ταμπλό είναι και οι Μάριν Τσίλιτς, Σταν Βαβρίνκα και Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος, μάλιστα, είναι ο κακός δαίμονας του Τσιτσιπά, θαώς τον έχει νικήσει τέσσερις φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις!

Στο Queen’s θα κάνει την επανεμφάνισή του ο Άντι Μάρεϊ, που θα ενώσει τις δυνάμεις του στο διπλό με τον Φελιθιάνο Λόπεθ.

Έχουν, πάντως, δύσκολη αποστολή στον πρώτο γύρο, καθώς θα παίξουν με τους Κολομβιανούς Χουάν Σεμπαστιάν Καμπάλ/Ρόμπερτ Φάρα, σπεσιαλίστες του διπλού.