Ο Ματέο Μπερετίνι λύγισε στον τελικό της Στουτγκάρδης τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του.

Ο 23χρονος Ιταλός, Νο.30 στον κόσμο, επικράτησε με 6-4, 7-6(11) του νεαρού Καναδού (Νο.21), που πλέον μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμους τελικούς, όλους τη φετινή σεζόν.

Ο 18χρονος τενίστας, μάλιστα, είχε πέντε σετ πόιντ στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ, ωστόσο δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του τροπαίου.

O Mπερετίνι, από την άλλη, συνεχίζει την εξαιρετική σεζόν του και έχοντας κατακτήσει φέτος δύο τίτλους, θα ανεβεί αύριο στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης που αποτελεί career high.

Το φοβερό είναι πως πριν από αυτό το τουρνουά, είχε σημείωσει μόνο μια νίκη στο χορτάρι!

Στο μεταξύ, η Άλισον Ρισκ (Νο.61) πέτυχε τεράστια ανατροπή σε βάρος της Κίκι Μπέρτενς (Νο.4) στον τελικό του Χερτόγκενμπος και κέρδισε το δεύτερο τρόπαιο στην καριέρα της.

Η 28χρονη Αμερικανίδα έχανε με 0-6, 1-4, αλλά κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να νικήσει την Ολλανδέζα με 0-6, 7-6(3), 7-5 μέσα στο «σπίτι» της. Έσβησε, μάλιστα, και πέντε ματς πόιντ της αντιπάλου της!

Η Ρισκ μετράει δέκα διαδοχικές νίκες στο χορτάρι, καθώς είχε πάρει και το τουρνουά της ITF στο Σούρμπιτον.