Ο Φραντσέσκο Τότι ανακοίνωσε το φινάλε της παρουσίας και της προσφοράς του στη Ρόμα έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια, με τον θρύλο των «τζιαλορόσι» να πετάει τις μπηχτές του προς τη διοίκηση και να δηλώνει ότι δεν τον άφησαν να δουλέψει όπως θα ήθελε!

O «Αυτοκράτορας» της Ρώμης, με πόνο καρδιάς αλλά με την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του ακέραιη, δεν θέλησε να παραμείνει στο πόστο του τεχνικού διευθυντή δίχως να έχει την παραμικρή ανάμειξη στα θέματα που ήθελε και να σχεδιάσει όπως τα σκεφτόταν αρκετά κομμάτια λειτουργίας της Ρόμα.

«Είναι μια δύσκολη απόφαση την οποία σκέφτηκα πολύ. Σκέφτηκα αρκετούς μήνες, αλλά πλέον νομίζω ότι είναι η πιο σωστή επιλογή που παίρνω. Η Ρόμα είναι μια ομάδα την οποία οφείλεις να αγαπάς και να υποστηρίζεις. Δεν υπάρχει ο Τότι, ο Παλότα, ο Μπαλντίνι… Υπάρχει ο σύλλογος και οι οπαδοί του.

Οι πρόεδροι έρχονται και φεύγουν, οι προπονητές το ίδιο, οι παίκτες το ίδιο. Η σημαία παραμένει στον ιστό της» είπε ο Τότι και συνέχισε, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να φύγει από τη Ρόμα:

«Η Ρόμα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Περνούσα περισσότερο χρόνο στην ομάδα και τις εγκαταστάσεις στην Trigoria παρά στο σπίτι μου. Πάντοτε έβαζα τη Ρόμα πάνω απ’ όλους και απ’ όλα.

Δεν είναι δικό μου λάθος, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να εκφραστώ στο τεχνικό κομμάτι. Τον πρώτο χρόνο σκέφτηκα ότι οκ, συνέβη. Τον δεύτερο χρόνο κατάλαβα τι ακριβώς ήθελα να κάνω εγώ και δυστυχώς δεν γινόταν να δουλέψουμε μαζί. Δεν γινόταν να βοηθήσω την ομάδα και η ομάδα εμένα όπως ακριβώς το θέλαμε. Ήξεραν όλοι τις προθέσεις μου, ήθελα να δώσω πολλά στην ομάδα, όμως δεν με άφηναν…

Με ενοχλεί και με στεναχωρεί αυτή η εξέλιξη. Θα στηρίζω πάντοτε τη Ρόμα. Δεν είναι “αντίο” αυτό που λέμε. Δεν γίνεται να υπάρξω μακριά από τη Ρόμα».