Στο πλαίσιο του Γκραν Πρι στον Καναδά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και σε μετέπειτα συνάντηση στο Παρίσι (13/6) μεταξύ της FIA και όλων των άμεσα εμπλεκόμενων στη Formula 1 (ιδιοκτητών, τεχνικών διευθυντών, του μοναδικού προμηθευτή ελαστικών, καθώς και οδηγών), αποφασίστηκε η αναβολή για τα τέλη Οκτωβρίου της παρουσίασης των νέων κανονισμών, οι οποίοι θα ισχύσουν από το 2021.

Να σημειωθεί ότι η αρχική προθεσμία για την ανακοίνωση των νέων κανονισμών είχε οριστεί για τις 30 Ιουνίου, ωστόσο συμφωνήθηκε ότι χρειάζεται πρόσθετος χρόνος στη βελτίωση του συνόλου των νέων κανονισμών, έτσι ώστε να επέλθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εν μέσω φυσικά των σχετικών διαβουλεύσεων.

Τέλος, η μοναδική ομάδα που δεν επιθυμούσε την αναβολή της ανακοίνωσης των νέων κανονισμών ήταν η Renault, καθώς με αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι οι μεγάλες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να τους προσαρμόσουν στα μέτρα τους, ενώ στην αντίπερα όχθη σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, οι κανονισμοί βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, άρα ορθώς δόθηκε έξτρα χρόνος για την ανακοίνωση τους. Τα συμπεράσματα δικά σας…