Ο Ντανίλο Πετρούτσι μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Καταλονία τόνισε πως το ατύχημα των Ρόσι, Ντόβι, Βινιάλες και Λορένθο τον βοήθησε αρκετά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πετρούτσι:

«Ήταν πιο δύσκολο να πάρω την 3η θέση σήμερα, παρά τη νίκη στο Μουτζέλο!»

Έχοντας δει από κοντά την πτώση που προκάλεσε ο Λορένθο, είπε:

«Ο Χόρχε ήταν πολύ επιθετικός. Πριν από εκείνη τη στροφή ο Βαλεντίνο με πέρασε και ο Χόρχε ήταν πολύ γρήγορος. Είπα από μέσα μου: αν καταφέρουν και πάρουν τη στροφή, θα γυρίσω στα pits και θ’ αποσυρθώ».

Το ατύχημα αυτό με βοήθησε, αλλά ήταν κακοτυχία για την ομάδα. Ήταν χαρούμενοι με το αποτέλεσμα, αλλά όχι όπως συνήθως. Τους καταλαβαίνω».

Η τρίτη θέση πάντως, τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο στις συνομιλίες για την ανανέωση του συμβολαίου του.

«Κανείς δεν μου έχει μιλήσει ακόμα. Ίσως το βάθρο να είναι καλό θέμα για συζήτηση. Η λύση που επιλέγω είναι η καλύτερη: δεν το σκέφτομαι και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να τους πείσω.

Ποτέ δεν είχα τρία συνεχόμενα βάθρα στην καριέρα μου, αλλά και ποτέ δεν ήμουν σε εργοστασιακή ομάδα. Οπότε δεν είναι έκπληξη που κάνω καλή σεζόν, μιας και έχω την καλύτερη μοτοσυκλέτα που είχα ποτέ.

Αρχίζω και συνηθίζω ορισμένα αποτελέσματα. Θα είναι μεγάλη η ικανοποίηση όταν γυρίσω σπίτι και βάλω το τρόπαιο στο ράφι».

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα στο Μοντμελό:

«Όλοι ήμασταν αναποφάσιστοι για τα ελαστικά, ακόμα και την τελευταία στιγμή, στο σχηματισμό εκκίνησης. Ήμουν από τους πρώτους που εμπιστεύτηκα το μαλακό κι ήταν η σωστή επιλογή.

Έχω δουλέψει σκληρά για να είμαι ήπιος με τα ελαστικά και προσπαθώ να οδηγώ ομαλά. Όταν ήμουν στη 2η θέση, κατάλαβα ότι θα κατέστρεφα τελείως τα ελαστικά αν προσπαθούσα να ακολουθήσω τον Μαρκ».

Για τον Άλεξ Ρινς και την Suzuki του.

«Ξέφυγα μπροστά γρήγορα για να τον εμποδίσω να με περάσει. Αλλά όταν με πέρασε, κατάλαβα ότι δεν είχαμε διαφορές κι ότι θα έπαιρνα το βάθρο.

Μετά με πέρασε ο Κουαρταραρό και ήταν λίγο πιο γρήγορος. Το να τον ακολουθήσω θα ήταν επικίνδυνο κι έτσι προτίμησα να συμβιβαστώ».