Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να παραμείνει ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και να παίξει στον τελικό της ATP στο Λονδίνο.

Ήθελα πολύ να δω τον εαυτό μου να αγωνίζεται στην O2 Arena το Νοέμβριο», παραδέχτηκε για άλλη μια φορά σε συνέντευξη τύπου στη βρετανική πρωτεύουσα ο Έλληνας τενίστας, που βρίσκεται στο Νο.5 της σχετικής λίστας και είναι από τα μεγάλα φαβορί για την πρόκριση, καθώς περνούν οι οκτώ πρώτοι.

Για την ώρα, ο Στέφανος συγκεντρώνεται στο τουρνουά του Queen’s, που ξεκινάει σήμερα. Το πρώτο του φετινό ματς στο χορτάρι, πάντως, δεν ήταν επιτυχημένο, καθώς ηττήθηκε στο Ροσμάλεν από τον Νικολάς Τζάρι. «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα κατά τη γνώμη μου. Όταν αλλάζεις συνεχώς επιφάνειες μπορεί να γίνει επικίνδυνο και πρέπει να προσαρμόζεσαι γρήγορα. Είχα μόλις έναν αγώνα την προηγούμενη εβδομάδα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστώ σε μια επιφάνεια που δεν είχα παίξει εδώ και ένα χρόνο».

Ο πρώτος του αντίπαλος στο Λονδίνο θα είναι ο Βρετανός Κάιλ Έντμουντ. «Νομίζω πως είμαστε στην ίδια μοίρα. Ούτε εκείνος έχει δώσει αγώνες, οπότε θα κριθεί στις πιο σωστές αποφάσεις και στα επίπεδα συγκέντρωσης. Όλα συμβαίνουν γρήγορα στο γρασίδι».

Ο Τσιτσιπάς είναι για πρώτη φορά στην καριέρα του επικεφαλής του ταμπλό σε 500άρι τουρνουά. «Δεν κοιτάζω τα ταμπλό για να είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω ποιοι βρίσκονται στο ταμπλό μου. Δεν ξέρω ποιος είναι στο Νο. 2. Απλά παίζω. Πρέπει να παίξω. Δεν πρέπει να σκέφτομαι αν είμαι στο Νο. 1 ή στο Νο. 2. Αυτό πιθανότατα σημαίνει κάτι για τους υπόλοιπους, όταν παίζουν εναντίον σου, αλλά αν το σκεφτώ περισσότερο θα σκεφτώ πως όλοι περιμένουν ότι είμαι το φαβορί και αυτό θα με κάνει κάπως πιο τεμπέλη, θα περιμένω να έρθουν όλα ευκολότερα. Πρέπει να παίξω όπως παίζω όλο αυτό τον καιρό, χωρίς να σκέφτομαι τις λεπτομέρειες. Ελπίζω να αφήσω καλές αναμνήσεις και μεγάλες στιγμές σ’ αυτή την επιφάνεια».

Ο Στέφανος θα κάνει την πρεμιέρα του στο Queen’s αύριο και αυτό είναι το τελευταία του επίσημη διοργάνωση πριν το Wimbledon (1/7). Θα παίξει, όμως, και στο τουρνουά επίδειξης The Boodles, που διεξάγεται 26 με 29 του μήνα.