Δυο πρόστιμα συνολικού ύψους 60.000 ευρώ επέβαλε στον Αλέξη Κούγια η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις κατά αρχών και οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το «χέρι» στην τσέπη θα κληθεί να βάλει ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, με την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να αποφασίζει την επιβολή προστίμων ύψους 30+30.000 ευρώ για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις.

Η πρώτη αφορά το παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΟΦΗ, για το οποίο ισχυρίστηκε πως ήταν «στημένο», ενώ η δεύτερη για όσα ανέφερε για τον Τάσο Σιδηρόπουλο στις 2 Ιανουαρίου 2019.

Υπενθυμίζεται πως ο Α. Κούγιας «ξέσπασε» στη συνεδρίαση του Δ.Σ της Super League 1, έχοντας παράπονα από τους εκπροσώπους της FIFA, με αφορμή δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη για την ΑΕΛ και την αναφορά πως θα υποβιβαστεί.

Αναλυτικά:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Επέβαλε στον Αλέξιο Κούγια χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000€), για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ. 1, 2 και 3α, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., κατόπιν της υπ’ αριθμ. 16024/22.4.2019 πειθαρχικής δίωξης που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων.

Επέβαλε στον Αλέξιο Κούγια χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000€), για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 20Α παρ. 1, 2 και 3 γ, δ, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., κατόπιν της υπ’ αριθμ. 921/7.1.2019 πειθαρχικής δίωξης που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων».