Συμπληρώθηκαν κιόλας εννιά χρόνια από τότε που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε την Προεδρία του Ολυμπιακού από τον Σωκράτη Κόκκαλη και είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας των Πειραιωτών όχι απλά ως ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά σαν οργανισμός άλλαξε σε τεράστιο βαθμό.

Και κρατάμε το κομμάτι οργανισμός. Διότι πέρα απο το ποδοσφαιρικό κομμάτι, στο οποίο είχαμε επτά σερί Πρωταθλήματα, μεγάλες νίκες επί Γιγάντων στην Ευρώπη ,όπως οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους,Μίλαν,Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ και άλλων, η ομάδα, ο σύλλογος, όπως θέλετε πείτε το μπήκε πολύ δυνατά στα κέντρα των αποφάσεων, σύναψε σχέσεις με κορυφαία πρόσωπα του παγκοσμίου ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι και έφτασε στο τοπ 30 της βαθμολογίας στην Ευρώπη.

Ενα απο τα σπουδαιότερα πράγματα, όμως, που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν πως όταν παρέλαβε τον Ολυμπιακό στην 5η θέση, με ρόστερ όχι αντάξιο της ιστορίας του και αρκετά προβλήματα, δεν έκανε πίσω , αλλά με σκληρή δουλειά και επενδύσεις που άλλοι ούτε σκέφτηκαν για να σώσουν τις ομάδες τους, ανέβασε επίπεδο τον Ολυμπιακό. 

Παράλληλα, έκανε σημαντικότατα έργα στο προπονητήριο του Ρέντη και στο Καραϊσκάκη, δυνάμωσε σε τεράστιο βαθμό τις ακαδημίες όντας ένα πραγματικό παράδειφμα για όλες τις ομάδες στο κομμάτι της λειτουργίας.

Ωστόσο, επειδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι απλά ένας ακόμα Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ή ένας εφοπλιστής που αγόρασε μια ομάδα, αλλά ένας οπαδός της ομάδας του, δεν έμεινε μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά έχοντας εξαιρετική συνεργασία με τον Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος βρίσκεται στον Προεδρικό θώκο του Ερασιτέχνη με σημαντικότατες επενδύσεις ,σούπερ οργανωμένη δουλειά και πλάνο κατάφεραν να καταστήσουν τον Ολυμπιακό ως τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο στην Ελλάδα, και ένα εκ των τόπ -3 στην Ευρώπη. Οι τίτλοι την τελευταία δεκαετία έχουν ξεπεράσει τους 100 και στον Πειραιά η “υπερκούπωση” καλά κρατεί και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Και επειδή μότο του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού είναι το”συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε” στον Πειραιά τα όνειρα για διάκριση σε όλα τα αθλήματα δεν σταματάνε ποτέ, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν με διάφορούς τρόπους να σταματήσουν τον Γίγαντα του Πειραιά…